compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Kom en zie

Kom en zie

****0
Waardering: 4/5

Idi i smotri

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis, oorlog

Pitch van Kom en zie
Kom en zie: Aleksey Kravchenko (Florya Gaishun)
Kom en zie: Aleksey Kravchenko (Florya Gaishun)
Delen op facebook
Kom en zie
Nederlandse première: 18-10-2018
Sovjet Unie, 1985, 142 min,
Rusland, 1943. Een tiener wordt geïnitieerd in het oorlogvoeren wanneer de Duitsers Rusland binnenmarcheren en de Russen beginnen met hun tactiek van 'verschroeide aarde'.
trailer en bijzonderheden over Kom en zie
Hartverscheurende aanklacht tegen de wreedheden van oorlogen. De film is door toedoen van Sean Penn in de VS vertoond. Het landschap is als contrast in zachte, warme tinten gefilmd. Alexei Kravchenko werd tijdens de opnames - waarbij met scherp werd geschoten - gehypnotiseerd om beter de rol te kunnen neerzetten van de blozende twaalfjarige die de pubertijd ingaat en langzaam gek wordt van de oorlog. De meeste uniformen zijn origineel.
Aanloop van Kom en zie
Klimov regisseerde reeds 11 films, waaronder "Agoniya" (1981), voordat hij aan deze film begon.
BioscoopAgenda van Kom en zie

Kom en zie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kom en zie zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rusland, 1943. Tiener wordt geïnitieerd in het oorlogvoeren wanneer de Duitsers Rusland binnenmarcheren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Elem Klimovs schildering van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Forja, won vorig jaar de prijs van Beste restauratie van het filmfestival van Venetië.

Verwacht geen heldenverhalen of spektakel á la Spielberg. De klassieker Kom en zie is de boeken ingegaan als de anti-oorlogsfilm die oorlog bijna fysiek ervaarbaar maakt. Elem Klimovs schildering van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Forja, won vorig jaar de prijs van Beste restauratie van het filmfestival van Venetië en wordt in Nederland uitgebracht door Eye.