compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

La belle Dame sans Merci

Pitch

Een actrice die zich door een rijke aanbidder heeft laten inpalmen om vervolgens door hem gedumpt te worden, besluit zich te revancheren. Als een ware femme fatale neemt zij zonder genade wraak en stort haar vroegere minnaar, diens zoon en andere mannen in het verderf.
Delen op facebook
La belle Dame sans Merci
Frankrijk, 1920,

bijzonderheden

In dit zorgvuldig gemaakte melodrama geeft feministe en avant-gardiste Dulac (La Coquille et le Clergyman) een ironische kijk op de Franse hogere burgerij vlak na de Eerste Wereldoorlog.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Germaine Dulac (1882-1942) is één van de belangrijkste vertegenwoordigsters van de vroege Franse avant-garde film. Ze toonde met haar zogeheten 'pure' of 'absolute' films en haar theoretische verhandelingen aan, dat de film het best kon stellen zonder logische verhaallijn. De komst van de geluidsfilm en de daarbij horende hoge kostprijs van de spreekfilmtechnieken, verhinderden Germaine Dulac om verder avant-gardefilms te maken en deed haar terugkeren naar haar eerste grote liefde, de journalistiek.

La belle Dame sans Merci - Bioscopen, Tijden & Tickets

La belle Dame sans Merci in de bioscoop

Wil je La belle Dame sans Merci zien? Koop of huur de film hier:Een actrice die zich door een rijke aanbidder heeft laten inpalmen om vervolgens door hem gedumpt te worden, besluit zich te revancheren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Tania Daleyme

Lola de Sandoval
Denise Lorys

Comtesse d'Amaury
Pierre Mareg

Marquis de Saint-Érasme