compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

La bte

The Beast

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van La bte

George MacKay (Louis) en Léa Seydoux (Gabrielle)

George MacKay (Louis) en Léa Seydoux (Gabrielle)

Delen op facebook
La bte
Nederlandse première: 9-5-2024
Canada, Frankrijk, 2023, 146 min,

In La bte (The Braid) worden in de nabije toekomst, emoties als een bedreiging gezien. Gabrielle wil haar DNA zuiveren in een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens en haar moet verlossen van alle sterke gevoelens. Ze ontmoet dan Louis en voelt een krachtige verbinding, alsof ze hem altijd al kent. Een melodrama doorkruist door het genre, dat zich ontvouwt over drie verschillende periodes: 1910, 2014 en 2044.

La bte trailer en bijzonderheden

Regisseur Bertrand Bonello begon in 2017 met het schrijven van het scenario met Gaspard Ulliel en Léa Seydoux in gedachten voor de hoofdrollen, nadat hij met beide acteurs had samengewerkt in Saint Laurent (2014). Ulliel overleed op 19 januari 2022 na een ski-ongeluk en toen werd de Britse acteur George MacKay gecast als de mannelijke hoofdrol.

Trailer van La bteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La btehttps://i1.ytimg.com/vi/aqcw1YRK1yM/hqdefault.jpg2024-04-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Bertrand Bonello was eerder de regisseur en scenarioschrijver bij Zombi Child (2019), Nocturama (2016), Saint Laurent (2014) en L'Apollonide (Souvenirs de la maison close) (2011).

George MacKay was eerder te zien in Wolf (2021) (2021), 1917 (2019) en Captain Fantastic (2015).

Léa Seydoux was eerder te zien in No Time to Die (2020), The French Dispatch (2020), Spectre (2015), The Lobster (2015), Saint Laurent (2014), The Grand Budapest Hotel (2014), La vie d'Adle (2013), Midnight in Paris (2011), Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) en Inglourious Basterds (2009).

La bte - Bioscopen, Tijden & Tickets

La bte in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La bte zien? Koop of huur de film hier:In een nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie ieders leven onder controle heeft en menselijke emoties als een bedreiging worden gezien.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is. The Beast is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. De hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op de roman The Beast in the Jungle van Henry James, ging in premire op het Filmfestival van Veneti en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers La Seydoux en George MacKay.

Productiemaatschappij: Arte France Cinma, Eurimages (support), Les Films du Blier, My New Picture, Sons of Manual