compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

La Commune (Paris, 1871)

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Uit onvrede met de Franse capitulatie na de oorlog met Pruisen greep in Parijs een vreemde mix van anarchisten, socialisten en republikeinen de macht om een radicaal nieuwe vorm van zelfbestuur in te stellen: de Parijse Commune. Aan het experiment in directe democratie werd na twee maanden een bloedig einde gemaakt door de regering die een gunstiger zakenklimaat wilde herstellen.
Delen op facebook
La Commune (Paris, 1871)
Frankrijk, 2000, 345 min,

bijzonderheden

Een zes uur durende onderdompeling in een andere tijd met moderne middelen. De Britse kunstenaar Peter Watkins neemt ruim de tijd om het verhaal na te vertellen. Dit doet hij in een oude fabriekshal, met 250 amateurspelers die nu en dan uit hun rol vallen om over hedendaagse onderwerpen als globalisering te praten. Bovendien lopen er twee tv-cameraploegen rond die als een 19e eeuwse CNN de gebeurtenissen in 1871 pro en contra verslaan. Een bijzondere experimentele film, net zo revolutionair in zijn opzet als zijn onderwerp.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

La Commune (Paris, 1871) - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Commune (Paris, 1871) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La Commune (Paris, 1871) zien? Koop of huur de film hier:



Bijzondere, experimentele film over een 19e eeuwse coup in Parijs. Net zo revolutionair in zijn opzet als zijn onderwerp.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: 13 Productions, La Sept-Arte, Le Musée d'Orsay

Cast & Regisseur