compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

La Dolce Vita (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Marcello is een columnist die het 'zoete leven' leven beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet.
Delen op facebook
La Dolce Vita (EN subtitles)
Nederlandse première: 6-10-2010
Frankrijk, Italië, 1960, 174 min,

La Dolce Vita (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Staat te boek als Federico Fellini's meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk met betoverende camerawerk, een glansrol van Marcello Mastroianni en sfeervolle muziek van Oscarwinnaar Nino Rota (The Godfather).
Het tegenwoordig zo bekende woord 'paparazzi' is in feite door Fellini uitgevonden: in de film is Paparazzo een fotograaf die bevriend is met Marcello.

Trailer van La Dolce Vita (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Dolce Vita (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/zLQVeCdXowk/hqdefault.jpg2010-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Federico Fellini (Italië, 1920-1993) debuteerde in 1950 met Luci del Varietà (1950). Tot zijn meest bekende werk worden verder o.a. gerekend La Strada (1954), Le Notti di Cabiria (1957), 8 1/2 (1963) en E la Nave Va (1983).

La Dolce Vita (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Dolce Vita (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Klassieker van Fellini met Marcello Mastroianni en Anita Ekberg won een Oscar en de Gouden Palm.

Marcello Mastroianni is de door de wol geverfde, cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde voluptueuze “starlet” Sylvia (Anita Ekberg). In het kielzog van deze starlet deint Marcello mee op de golven van het Romeinse jetsetleven en ontdekt dat onder de vernislaag van “het zoete leven” verveling, twijfel en chaos schuilen.La dolce vita is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden; Rome's aristocratie speelt zichzelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd. 4K-restauratie. Beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels.

Productiemaatschappij: Pathé Consortium Cinéma, Riama Film

Cast & Regisseur

Marcello Mastroianni

Marcello Rubini
Alain Cuny

Steiner
Magali Noël

Fanny (as Magali Noel)
Nino Rota

Muziek
La Dolce Vita (EN subtitles) poster