compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

La nuit du 12 (EN subtitles)

The Night of the 12th

Pitch van La nuit du 12 (EN subtitles)

Bouli Lanners (Marceau) en Bastien Bouillon (Le capitaine Yohan Vivès)

Bouli Lanners (Marceau) en Bastien Bouillon (Le capitaine Yohan Vivès)

Delen op facebook
La nuit du 12 (EN subtitles)
Nederlandse première: 8-12-2022
België, Frankrijk, 2022, 115 min,

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

La nuit du 12 (EN subtitles) trailer

Trailer van La nuit du 12 (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film La nuit du 12 (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/9P6Qy12N6Nc/hqdefault.jpg2022-12-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Recensies van La nuit du 12 (EN subtitles)

La nuit du 12 (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

La nuit du 12 (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je La nuit du 12 (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een zaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, zonder precies te weten waarom. Een zaak die blijft rondspoken, en de rechercheur niet loslaat. De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon) is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten. La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case, en is behalve een intense whodunnit ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.

Productiemaatschappij: Auvergne Rhône-Alpes Cinéma (co-production), BE TV (co-production), Canal+ (participation), Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinécap 5 (in association with), Cinémage 16 (in association with), Cinéventure 7 (in association with), Haut et Court, Inver Tax Shelter (support), O'Brother Distribution (participation), Proximus (co-production), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Région Auvergne-Rhône-Alpes (support), Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, Versus Production (co-production), VOO, Wallimage (support)

Cast & Regisseur

Bastien Bouillon

Le capitaine Yohan Vivès
Anouk Grinberg

La juge d'instruction
Charline Paul

Madame Royer
Marc Bodnar

Le commissaire de la PJ
Dominik Moll

Regisseur