compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Lagu Lagu

Pitch van Lagu Lagu

Jessica Manuputty

Jessica Manuputty

Delen op facebook
Lagu Lagu
Nederland, 2023, 40 min,

In Lagu Lagu stort de Molukse jazz- en popzangeres Jessica Manuputty zich op traditionele Molukse liedjes over heimwee - 'lagu lagu', heimwee naar de Molukken en Ambon in het bijzonder - tijdens het herdenkingsjaar van de komst van de KNIL-militairen.

Lagu Lagu trailer en bijzonderheden

Op 12 mei 1951 arriveren Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen na een boottocht op de Amsterdamse Javakade. Het doel was in Nederland afwachten op de ontwikkelingen in de nieuwe staat Indonesië, alvorens terug te keren naar hun geliefde Molukken, wat niet meer gebeurt. De Molukse muzikant Piet Loppies, grootvader van de Molukse jazz- en popzangeres Jessica Manuputty, is een van die KNIL-militairen.

Manuputty spant zich in om de muziek traditioneel te laten klinken en maakt samen met producer Jett Rebel een unieke plaat.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Joost Schrickx schreef eerder mee aan het scenario van Dealing and Wheeling In Small Arms (2006).

Lagu Lagu - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lagu Lagu in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lagu Lagu zien? Koop of huur de film hier:De Molukse jazz- en popzangeres Jessica Manuputty stort zich op traditionele Molukse liedjes over heimwee - 'lagu lagu' - tijdens het herdenkingsjaar van de komst van de KNIL-militairen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur