compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 24-6 t/m 30-6
Film van de week!
MENU

Le Affinità Elettive

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

Florence, 1806. Charlotte en Eduard ontmoeten elkaar na lange tijd weer. Hun liefde is nog niet gedoofd en kort daarna trouwen ze. De rust en romantiek die ze daarna enige tijd in hun landhuis in Toscane mogen genieten, worden ruw verstoord door de komst van twee bezoekers, Eduards vriend Ottone en Ottilia, Charlottes stiefdochter.
Delen op facebook
Le Affinità Elettive
Frankrijk, Italië, 1996, 96 min,

bijzonderheden

Meestervertellers Paolo en Vittorio Taviani baseerden hun film op de symbolistische roman die Wahlverwandtschaften (1809) van Goethe. Het is een symbolische roman over de onderlinge relaties tussen vier mensen. Goethe vergelijkt de krachten van aantrekking en afstoting die tussen het viertal optreden met een chemisch proces: aan elkaar verwante stoffen trekken elkaar zo sterk aan dat oude verbindingen uiteen vallen om plaats te maken voor nieuwe.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De gebroeders Taviani regisseerden o.a. ook I Sovversivi (1967), La Notte di San Lorenzo (1982), Kaos (1984), Good Morning, Babylon (1987) en Tu Ridi (1998).

Recensies van Le Affinità Elettive

Le Affinità Elettive - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le Affinità Elettive in de bioscoop

Wil je Le Affinità Elettive zien? Koop of huur de film hier:Florence, 1806. Een treurig verhaal over een ongelukkige liefde dat zich afspeelt in een prachtig landhuis in de Toscaanse heuvels.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Filmtre, France 3 Cinéma, Gierre, Le Studio Canal+, Radiotelevisione Italiana (RAI)