compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 22-9 t/m 28-9
Film van de week!
MENU

Le Mans ‘66

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Le Mans ‘66

Matt Damon (Carroll Shelby) en Christian Bale (Ken Miles)

Matt Damon (Carroll Shelby) en Christian Bale (Ken Miles)

Delen op facebook
Le Mans ‘66
Nederlandse première: 14-11-2019
Verenigde Staten, 2019, 152 min,

Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby en coureur Ken Miles vechten tegen bedrijfsinmenging, de natuurwetten en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor Ford te bouwen en Ferrari uit te dagen tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Le Mans ‘66 trailer en bijzonderheden

Volgens Matt Damon moest Christian Bale bijna 32 kilo afvallen voor zijn rol in de film. Bale had voor een eerdere rol in Vice (2018) gewicht moeten aankomen en heeft ongeveer 7 maanden de tijd gehad om dit weer kwijt te raken voordat het filmen begon. Dan Gurney wordt in de film geportretteerd door zijn jongste zoon, Alex Gurney.

Trailer van Le Mans ‘66Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le Mans ‘66https://i1.ytimg.com/vi/NX7Nsdeq3O4/hqdefault.jpg2019-09-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Christian Bale (Ken Miles) en Matt Damon (Carroll Shelby) hebben al in veel grote films gespeeld. Zo speelde Bale voorheen grote rollen in The Dark Knight Rises (2012), American Hustle (2013) en sprak hij de stem in van Bagheera in de film Mowgli (2018). Matt Damon kan je kennen van zijn rol in Downsizing (2017) en Manchester by the Sea (2016).

Le Mans ‘66 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le Mans ‘66 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Le Mans ‘66 zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Auto-ontwerper Carroll Shelby en coureur Ken Miles vechten om een revolutionaire raceauto voor Ford te bouwen en Ferrari uit te dagen tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri.

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een
revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto's van Enzo Ferrari in op de ‘24 uur van Le Mans’ in Frankrijk in 1966.

Productiemaatschappij: Chernin Entertainment, Twentieth Century Fox

Cast & Regisseur

Matt Damon

Carroll Shelby
Josh Lucas

Leo Beebe
Jon Bernthal

Lee Iacocca
Arron Shiver

Charlie Brockman
James Mangold

Regisseur

Nieuws over Le Mans ‘66