compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy

***00
Waardering: 3.1/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy filmstill

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy filmstill

Delen op facebook
Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy
Nederlandse première: 11-10-2018
Duitsland, Verenigd Koninkrijk, 2017, 93 min,

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze.

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy trailer

Trailer van Leaning Into the Wind: Andy GoldsworthyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthyhttps://i1.ytimg.com/vi/4RRpTFOMS88/hqdefault.jpg2018-06-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy - Bioscopen, Tijden & Tickets

Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy in de bioscoop

Wil je Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze. Een landschapskunstenaar die soms enorme stenen en bomen bewerkt, maar nog vaker de vergankelijkheid zoekt met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels. Die zich als een soort insect hoog door een uitgebloeide heg in het Schotse landschap voortbeweegt. Soms bestaat een kunstwerk van hem maar een minuut en raakt dat je enorm in zijn pure eenvoud. Hij lijkt een unieke relatie te hebben met de natuur, een soort gevoeligheid voor de omgeving, die wij missen, maar die wij dankzij zijn kunstwerken ook ineens ervaren. Misschien kun je je zijn werk nog het best omschrijven met de Japanse term Mono No Aware, het hartverscheurende van de dingen, of ook wel de gevoeligheid voor dingen. Door de unieke blik van Goldsworthy, bekijk je de wereld zelf ook met nieuwe ogen. Het voelt als opgaan in de natuur, als iets heilzaams, zonder ook maar ergens zweverig te zijn. Vele van Goldsworthy’s kunstwerken bestaan alleen dankzij de film. Een film die mede dankzij de prachtige sound-track van de beroemde Fred Frith op zichzelf staat, maar ook dus onderdeel is van zijn kunst. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy een adembenemende ervaring.

Productiemaatschappij: Filmpunkt, Sky

Cast & Regisseur