compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU

Leonie actrice en spionne

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Leonie actrice en spionne

Leonie actrice en spionne filmstill

Leonie actrice en spionne filmstill

Delen op facebook
Leonie actrice en spionne
Nederlandse première: 20-2-2020
Nederland, 2020, 85 min,
In Leonie actrice en spionne wordt het leven gereconstrueerd van Leonie Brandt, een actrice die haar talent gebruikte om een briljante dubbelagent te worden, een leven gehuld in intriges en mysteries. Velen vreesden haar na de oorlog, omdat zij een zeer goed geheugen had en goed op de hoogte was wat iedereen deed tijdens WOII.

Leonie actrice en spionne trailer

Trailer van Leonie actrice en spionneBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Leonie actrice en spionnehttps://i1.ytimg.com/vi/cBwmHJ4sm6k/hqdefault.jpg2019-12-12

Leonie actrice en spionne - Bioscopen, Tijden & Tickets

Leonie actrice en spionne in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Leonie Brandt (1901-1978) droomde ervan om actrice te worden. Na het uitkomen van haar droom speelt ze de rol van haar leven: ze wordt actief als spionne voor de Nederlandse inlichtingendienst in nazi-Duitsland.Na de oorlog vreesde ook een aantal prominente Nederlanders voor Leonie om wat ze wist over hun doen en laten tijdens de bezetting. De film volgt min of meer de chronologie van dit wonderbaarlijke levensverhaal via scenes uit oude films. Gehuld in een waas van mysterie is niet altijd duidelijk hoe ‘echt’ of hoe ‘fictief’ haar leven was.

Productiemaatschappij: EYE Filmmuseum (in association with), NTR, SNG Film / Studio Nieuwe Gronden

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur