compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Les Amandiers (EN subtitles)

Forever Young

Mogelijk schadelijk tot 14 jaart,h

Pitch van Les Amandiers (EN subtitles)

Delen op facebook
Les Amandiers (EN subtitles)
Nederlandse première: 31-8-2023
Frankrijk, Italië, 2022, 127 min,

In Les Amandiers - eind jaren tachtig beginnen Stella, Victor, Adèle en Etienne (allen 20 jaar) aan de beroemde toneelschool Théâtre des Amandiers in Nanterre. Op volle snelheid gelanceerd in het leven, de passie en de liefde, zullen ze samen het keerpunt van hun leven ervaren, maar ook hun eerste tragedie.

Les Amandiers (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is semi-autobiografisch voor schrijver-regisseur Valeria Bruni Tedeschi en is gebaseerd op haar ervaringen als student aan de theaterschool Les Amandiers in Nanterre in de jaren tachtig, waar ze studeerde bij Patrice Chéreau en Pierre Romans.

Trailer van Les Amandiers (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Amandiers (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/U5lUj9rQP0Q/hqdefault.jpg2023-08-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Valeria Bruni Tedeschi is als actrive bekend van onder meer Asphalte (2015), Saint Laurent (2014), 5x2 (2004) en Il est plus facile pour un chameau... (2003); zij regisseerde eerder Les estivants (2018).

Nadia Tereszkiewicz speelde eerder in Mon crime (2023), Seules les bêtes (2019) en Deux Fils (2018).

Les Amandiers (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Amandiers (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Les Amandiers (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een groep jonge studenten aan een academie voor podiumkunsten van Frankrijk navigeren tussen de ups en downs van kunst en liefde navigeren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Les Amandiers is een romantisch Frans drama over ambitie en het verlies van jeugdige onschuld met een indrukwekkende, nieuwe generatie acteurs. De film werd geregisseerd en geschreven door Valeria Bruni Tedeschi die zich baseerde op haar eigen ervaringen.

Les Amandiers is een romantisch Frans drama over ambitie en het verlies van jeugdige onschuld met een indrukwekkende, nieuwe generatie acteurs. De film werd geregisseerd en geschreven door Valeria Bruni Tedeschi die zich baseerde op haar eigen ervaringen. Frankrijk, eind jaren tachtig. Stella, Victor, Adèle en Etienne kunnen hun geluk niet op als ze worden toegelaten tot de beroemde theaterschool van het Théâtre des Amandiers in Nanterre (Parijs), opgericht door Patrice Chéreau en Pierre Romans, grootheden van het Franse theater. De twintigers razen door het leven en beleven samen hun passie voor het theater en elkaar. Een passie die op de proef wordt gesteld door hun ervaringen zowel binnen als buiten de opleiding. Les Amandiers is een ode aan het theater, de jeugd en de liefde. Actrice Nadia Tereszkiewicz die Stella speelt, won de César (Franse Oscar) voor meest veelbelovende actrice. Louis Garrell maakt indruk als Patrice Chéreau. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Cannes Filmfestival.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma

Cast & Regisseur