compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Les cinq diables (EN subtitles)

The Five Devils

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Les cinq diables (EN subtitles)

Sally Dramé (Vicky Soler)

Sally Dramé (Vicky Soler)

Delen op facebook
Les cinq diables (EN subtitles)
Nederlandse première: 5-1-2023
Frankrijk, 2022, 96 min,

In Les cinq diables wordt de achtjarige Vicky flink gepest op school. Ze bezit het vermogen om geur diep te ervaren, het lukt haar zelfs om herinneringen van anderen te triggeren. Vicky is idolaat van haar moeder en verzamelt geuren die aan haar moeder doet denken. Wanneer haar tante Julia bij hun komt logeren, probeert Vicky het verleden van Julia te reconstrueren.

Les cinq diables (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film won twee bijzondere prijzen op het Bergen International Film Festival 2022 voor bijzondere film en het Philadelphia Film Festival 2022 een speciale vermelding.

Trailer van Les cinq diables (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les cinq diables (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/uJzEW_Go7rQ/hqdefault.jpg2023-01-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarioschrijver Léa Mysius schreef eerder de prijswinnende films Les Olympiades (2021), L'adieu à la nuit (2019) en Ava (2017).

Les cinq diables (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les cinq diables (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Les cinq diables (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Het 8-jarig meisje Vicky heeft een buitengewone reukvermogen en kan diep weggestopte herinneringen van andere ophalen. Wanneer haar tante Julia terugkeert uit de gevangenis, reconstrueert Vicky haar verleden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Zinderend en mysterieus drama waarin Vicky (8) dankzij haar buitengewone reukvermogen diep weggestopte herinneringen van haar moeder kan ervaren.

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart. Het meest trots is ze op de potjes waarin ze, in het geheim, de geur van haar moeder Joanne (Adèle Exarchopoulos) heeft opgeslagen. Vicky is idolaat van Joanne, en vindt het lastig dat ze haar met anderen, zoals haar vader, moet delen. Dat wordt nog erger wanneer haar vaders zus Julia na jaren afwezigheid ineens opduikt. Ook voor Julia creëert Vicky een geur, één die zo sterk is dat hij Vicky meevoert naar magische herinneringen die licht werpen op de geheimen van haar dorp, haar gezin en haar eigen bestaan. Les cinq diables is een zinderend en mysterieus drama van de hand van Léa Mysius (Ava) en beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes.

Productiemaatschappij: Angoa (support), Auvergne Rhône-Alpes Cinéma (co-production), Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinéventure 6 (in association with), COF, F Comme Film, La Région Île-de-France (support), Le Pacte (co-production), Région Auvergne-Rhône-Alpes (participation), SOF, Trois Brigands Productions (co-production), Wild Bunch International (co-production)

Cast & Regisseur

Sally Dramé

Vicky Soler
Swala Emati

Julia Soler
Noée Abita

La serveuse en rollers
Léa Mysius

Regisseur