compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Les Misérables

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Les Misérables

Les Misérables filmstill

Les Misérables filmstill

Delen op facebook
Les Misérables
Nederlandse première: 20-2-2020
Frankrijk, 2019, 105 min,

In Les Misérables komt brigadier Stéphane nar Parjs en wordt lid van de anti-criminaliteitsbrigade in een achterwijk van het metropool. Hij moet snel de mores leren van zijn nieuwe team. Wanneer een circusleeuw wordt gestolen lijkt machtsmisbruik de norm. Maar iemand heeft met een drone de politie=acties gefilmd.

Bekijk bij:

CinemembermeJanevideolandAmazon Prime Video

Les Misérables trailer en bijzonderheden

De achterwijk waar de film zich afspeelt is Montfermeil in het 93ste arrondissement, de wijk waar Victo Hugo in 1862 'Les Misérables' schreef.
Geselecteerd voor een Oscar voor Beste Internationale Speelfilm 2020. De film won prijzen tijdens Athens International Film Festival 2019, Goya Awards 2020 en Cannes Film Festival 2019.

Trailer van Les MisérablesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Misérableshttps://i1.ytimg.com/vi/3KF6bVPN-nY/hqdefault.jpg2019-11-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De van oorsprong Mailinese regisseur Ladj Ly maakte eerder de korte film (16 min.) Les misérables (2017).
Acteur Damien Bonnard was eerder te zien in als Franse soldaat in Dunkirk (2017.

Les Misérables - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Misérables in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

Productiemaatschappij: Arte-Cofinova 15 (in association with), Canal+ (participation), Centre National de la Cinématographie (CNC) (in as, Ciné+ (participation), Cinéfeel 4 (in association with), Cinémage 12 Développement (in association with), Cinéventure 4 (in association with), Cinéventure Développement 3 (in association with), Le Pacte (participation), Lyly Films (co-production), Rectangle Productions (co-production), Région Ile-de-France (support), Srab Films, Wild Bunch (participation)

Cast & Regisseur

Damien Bonnard

Brigadier Stéphane Ruiz, dit Pento
Jeanne Balibar

La commissaire
Ladj Ly

Regisseur