compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Les Olympiades (EN subtitles)

Paris, 13th District

Mogelijk schadelijk tot 14 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

In Les Olympiades ontmoet Émilie Camille die zich aangetrokken voelt tot Nora, die haar pad kruist met Amber. Drie meisjes en een jongen - Het zijn vrienden, soms geliefden en vaak allebei.
Delen op facebook
Les Olympiades (EN subtitles)
Nederlandse première: 28-4-2022
Frankrijk, 2021, 104 min,

Les Olympiades (EN subtitles) trailer

Trailer van Les Olympiades (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les Olympiades (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/-9BYCfqwKoc/hqdefault.jpg2022-04-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Les Olympiades (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les Olympiades (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Les Olympiades (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Drie meisjes en een jongen waarvan hun leven op allerlei manieren met elkaar verweven raken liefde, jaloezie en vriendschap gaan hand in hand.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie van Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D'OS, UN PROHETE). Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU) schreef mee aan het scenario. In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie (Lucie Zhang) leert Camille (Makita Samba) kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora (Noémie Merlant) is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet (Jehnny Beth) die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit. Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar Rone de prijs won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Ciné+ (participation), COF, France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Page 114 (co-production)

Cast & Regisseur

Noémie Merlant

Nora Ligier
Makita Samba

Camille Germain
Lucie Zhang

Émilie Wong
Jeanne Disson

Fille springbreak
Rone

Muziek
Les Olympiades (EN subtitles) poster