compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Liefde is aardappelen

Liefde is aardappelen

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

animatie, documentaire, filmhuis, historie

Pitch van Liefde is aardappelen
Liefde is aardappelen filmstill
Liefde is aardappelen filmstill
Delen op facebook
Liefde is aardappelen
Nederlandse première: 12-10-2017
Nederland, Russische Federatie, 2017, 90 min,
Aliona groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. De zussen vertellen hun leven onder het bewind van Stalin. Dan erft Aliona een zesde deel van het huis waarin haar moeder opgroeide.
Liefde is aardappelen trailer en bijzonderheden
De verhalen van de zussen worden verbeeld door animatie-kunstenaar Massi.
Aanloop
Regisseur Aliona van der Horst maakte eerder een documentaire over de Russische dichter Boris Ryzhy.
Liefde is aardappelen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Liefde is aardappelen in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Liefde is aardappelen zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 21 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Aliona groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. De zussen vertellen hun leven onder het bewind van Stalin. Hun verhalen worden verbeeld door animatie-kunstenaar Massi.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Een diep ontroerende film van documentairemaker Aliona van der Horst over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin.

Wonderschone en diep ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen. Op een dag krijgt Aliona van der Horst een erfenis: een zesde deel van een houten huisje op het platteland van Rusland. Het huis waar haar moeder opgroeide. Samen met haar Russische familieleden ruimt zij het huisje leeg en leert zij langzaamaan steeds meer over het onbekende verleden van haar moeder en vijf zussen. Makkelijk gaat dat niet. Men laat liever het verleden rusten en zeker de slechte dingen. Ze zijn er echter allemaal door getekend. Het gebrek aan alles. De vereiste opoffering aan de grote zaak. De onbelangrijkheid van de individuele mens. Heel voorzichtig weet Aliona de bijzonder ontroerende en indrukwekkende verhalen los te krijgen. En krijgen vermakelijke details ineens een heel andere lading. Aliona van der Horst is een van Nederlands beste documentairemakers. Dit persoonlijke verhaal vertelt ze zo verfijnd en meeslepend dat de film de allure van een speelfilm krijgt. Haar familieleden zijn zowel klein als groots in hoe zij het leven dragen. Mede dankzij de poëtische verbeelding van het verleden door Simone Massi werkt de film toe naar een climax die je diep raakt. Een film die nog lang in je hoofd blijft zoemen.