compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Liefde is aardappelen

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Liefde is aardappelen

Liefde is aardappelen filmstill

Liefde is aardappelen filmstill

Delen op facebook
Liefde is aardappelen
Nederlandse première: 12-10-2017
Nederland, Russische Federatie, 2017, 90 min,

Aliona groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. De zussen vertellen hun leven onder het bewind van Stalin. Dan erft Aliona een zesde deel van het huis waarin haar moeder opgroeide.

Liefde is aardappelen trailer en bijzonderheden

De verhalen van de zussen worden verbeeld door animatie-kunstenaar Massi.

Trailer van Liefde is aardappelenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Liefde is aardappelenhttps://i1.ytimg.com/vi/gXH2wXeTzrc/hqdefault.jpg2017-09-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Aliona van der Horst maakte eerder een documentaire over de Russische dichter Boris Ryzhy.

Liefde is aardappelen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Liefde is aardappelen in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Liefde is aardappelen zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Aliona groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. De zussen vertellen hun leven onder het bewind van Stalin. Hun verhalen worden verbeeld door animatie-kunstenaar Massi.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een diep ontroerende film van documentairemaker Aliona van der Horst over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin.

Wonderschone en diep ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen. Op een dag krijgt Aliona van der Horst een erfenis: een zesde deel van een houten huisje op het platteland van Rusland. Het huis waar haar moeder opgroeide. Samen met haar Russische familieleden ruimt zij het huisje leeg en leert zij langzaamaan steeds meer over het onbekende verleden van haar moeder en vijf zussen. Makkelijk gaat dat niet. Men laat liever het verleden rusten en zeker de slechte dingen. Ze zijn er echter allemaal door getekend. Het gebrek aan alles. De vereiste opoffering aan de grote zaak. De onbelangrijkheid van de individuele mens. Heel voorzichtig weet Aliona de bijzonder ontroerende en indrukwekkende verhalen los te krijgen. En krijgen vermakelijke details ineens een heel andere lading. Aliona van der Horst is een van Nederlands beste documentairemakers. Dit persoonlijke verhaal vertelt ze zo verfijnd en meeslepend dat de film de allure van een speelfilm krijgt. Haar familieleden zijn zowel klein als groots in hoe zij het leven dragen. Mede dankzij de poëtische verbeelding van het verleden door Simone Massi werkt de film toe naar een climax die je diep raakt. Een film die nog lang in je hoofd blijft zoemen.

Cast & Regisseur

Nieuws over Liefde is aardappelen