compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Living the Light - Robby Müller

Living the Light - Robby Müller

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

documentaire

Pitch van Living the Light - Robby Müller
Living the Light - Robby Müller filmstill
Living the Light - Robby Müller filmstill
Delen op facebook
Living the Light - Robby Müller
Nederlandse première: 20-9-2018
Duitsland, Nederland, 2018, 86 min,
Cameraman Robby Müller (1940-2018) was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Hoe je zijn lichtbundels als vlinders vangt. Hoe je zijn stralen als snaren moet aanslaan...
trailer
BioscoopAgenda van Living the Light - Robby Müller

Living the Light - Robby Müller in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Cameraman Robby Müller (1940-2018) was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Hoe je zijn lichtbundels als vlinders vangt. Hoe je zijn stralen als snaren moet aanslaan. Met zijn baanbrekende camerawerk en zijn vindingrijke, vernieuwende belichtingsmethodes heeft Müller generaties van cameraregisseurs aangemoedigd om hun eigen manier van kijken te ontdekken.
Voor haar bijzondere filmessay Living the Light – Robby Müller kreeg regisseur en director of photography Claire Pijman toegang tot duizenden Hi8 videodagboeken, foto’s en polaroids die Müller maakte tijdens het werken aan een van de ruim zeventig speelfilms die hij in zijn loopbaan heeft gedraaid; vaak in samenwerking met zielsverwante regisseurs als Wim Wenders, Jim Jarmusch en Lars von Trier.