compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Long Day's Journey Into Night 3D

Long Day's Journey Into Night 3D

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, film noir, filmhuis, mysterie

Pitch van Long Day's Journey Into Night 3D
Wei Tang (Wan Qiwen / Kaizhen) en Jue Huang (Luo Hongwu)
Wei Tang (Wan Qiwen / Kaizhen) en Jue Huang (Luo Hongwu)
Delen op facebook
Long Day's Journey Into Night 3D
Nederlandse première: 4-7-2019
China, Frankrijk, 2018, 140 min,
Kaili. Lux Hongwu keert terug, nadat hij 12 jaar eerder zijn geboortedorp ontvluchtte. In één lange shot wordt de 'onbetrouwbare herinneringen' aan een nachtelijke ontmoeting met een mysterieuze vrouw twintig jaar geleden herbeleefd.
trailer en bijzonderheden over Long Day's Journey Into Night 3D
De film werd als een main-stream film uitgebracht op 31 december 2018, het publiek ontdekte tot hun grote ontsteltenis dat het een filmhuisfilm betrof. De eerste dag haalde de film omgerekend 35 miljoen euro op, de tweede dag een magere kwart miljoen.
De film wordt in Nederland uitgebracht als onderdeel van de zomerprogramma 2019 Previously Unreleased, waarbij films die hoge ogen gooiden tijdens filmfestivals, maar niet in Nederland zijn uitgebracht.
Aanloop van Long Day's Journey Into Night 3D
Regisseur Bi Gan maakte eerder de film "Kaili Blues" oftewel "Lu bian ye can" (2015), ook al een film die speelt met tijd en zich afspeelt in het dorpje Kaili in het zuidwesten van China. Deze vestigde meteen de naam van de regisseur als art-house-filmmaker.
BioscoopAgenda van Long Day's Journey Into Night 3D

Long Day's Journey Into Night 3D in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Long Day's Journey Into Night 3D zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 30 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In één lange shot wordt de 'onbetrouwbare herinneringen' aan een nachtelijke ontmoeting met een mysterieuze vrouw herbeleefd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologische detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D (een single take van 59 minuten).

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee delen gesplitst: het eerste is een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige reis door de stad Kaili in 3D. Long Day's Journey Into Night ging in wereldpremière in Cannes 2018 in de tweede competitie Un Certain Regard en was eerder dit jaar te zien op het International film Festival Rotterdam.