compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Love It Was Not

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Love It Was Not

Frank Wunsch (Self) en Helena Citron (Self)

Frank Wunsch (Self) en Helena Citron (Self)

Delen op facebook
Love It Was Not
Nederlandse première: 28-4-2022
Israël, Oostenrijk, 2020, 83 min,

In Love It Was Not wordt de jonge en energieke Helena Citron gebracht naar Auschwitz. De hoge SS-officier Franz Wunsch, valt voor haar charmes en vooral op haar stem. Ze beginnen aan een verboden relatie die tot haar bevrijding door gaat. Continu bungelde een zekere executie als ze gepakt werden. Dertig jaar later wordt Helena gevraagd te getuigen ten faveure van Franz.

Love It Was Not trailer

Trailer van Love It Was NotBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Love It Was Nothttps://i1.ytimg.com/vi/SgtyuxA6LyA/hqdefault.jpg2022-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Love It Was Not - Bioscopen, Tijden & Tickets

Love It Was Not in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Love It Was Not zien? Koop of huur de film hier:Het tragische liefdesgeschiedenis van Helena Citron een jonge Joodse gevangene in Auschwitz en de Oostenrijkse SS-officier Franz Wunsch.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Wanneer de jonge Joodse Helena Citron in 1942 naar Auschwitz wordt gedeporteerd, begint een onwaarschijnlijke romance tussen haar en Franz Wunsch, een hoge SS-officier.

De uitzonderlijke geschiedenis van de Joodse Helena Citron uit Slowakije die in 1942 tot de eerste groep vrouwen behoorde die in concentratiekamp Auschwitz belandde en de Oostenrijkse SS-officier Franz Wunsch die smoorverliefd op haar werd. Hij beschermde haar en later ook haar zus Roza waar mogelijk, maar hij had als SS-er ook een andere kant. In 1972, dertig jaar na de oorlog, wordt Helena Citron - inmiddels woonachtig in Israel - opgeroepen om samen met andere overlevenden te getuigen bij het proces tegen Wunsch in Oostenrijk. Een bijna onmogelijke opgave. Aan de hand van gesprekken met inmiddels hoogbejaarde Auschwitz-overlevenden, eerder opgenomen interviews met Helena Citron, haar zus Roza en ook met Wunsch, wordt het verbijsterende verhaal verteld. De Israelische filmmaakster Maya Sarfaty won de Student Academy Award voor Best Foreign Documentary met The Most Beautiful Woman in 2016. De korte film over de liefdesgeschiedenis tussen Helena Citron en Franz Wunsch diende als basis voor Love It Was Not.

Productiemaatschappij: Langbein & Partner Media, Yes

Cast & Regisseur