compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Luther

Luther

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

drama

Pitch van Luther
Luther 1
Luther 1
Delen op facebook
Luther
Nederlandse première: 1-7-2004
Duitsland, 2003, 113 min,
Levensverhaal van de Duitse predikant Maarten Luther die vraagtekens zette bij de leer van Katholieke kerk. Hij schreef 95 stellingen die hij op de deur van de kerk van Wittenberg hing. Hierin werd onder meer kritiek geleverd op de bezigheden van de Paus, wat uiteindelijk zou leiden tot een scheiding tussen protestanten en katholieken.
bijzonderheden over Luther
De film volgt de kerkhervormer van zijn toetreding tot een klooster tot na zijn vertaling van de bijbel, decennia later. De laatste film waarin acteur Sir Peter Ustinov (1921 - 2004) als Keurvorst Friedrich een rol speelt.
Aanloop van Luther
'Luther' is geregisseerd door de 74-jarige regisseur Eric Till, die vooral veel op het gebied van televisie heeft gedaan, zoals een aantal tv-films met de 'Muppets'. Met 'Luther' geeft hij een historisch beeld in de traditie van Braveheart.
Recensies van Luther
BioscoopAgenda van Luther

Luther in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Luther zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Levensverhaal van Maarten Luther die vraagtekens zette bij de leer van Katholieke kerk. Hij schreef 95 stellingen die leidden tot het ontstaan van het protestantisme.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen