compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Maken is het Mooist

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Maken is het Mooist

Maken is het Mooist filmstill

Maken is het Mooist filmstill

Delen op facebook
Maken is het Mooist
Nederlandse première: 3-11-2022
Nederland, 2022, 98 min,

In Maken is het Mooist wordt het creatieve maakproces onderzocht. De filmmaker gaat hiervoor op zoek naar musici, kunstenaars en acteurs: wat verbindt hen met hun werk, wat zoeken ze, hoe gaan ze te werk? Verbeelding, spel, en plezier blijken onderdeel van het maakproces, maar ondanks dat een kunstenaar zijn ziel en zaligheid in hun kunst legt, moet hij ook tegenslagen verwerken, en ondanks alles volhouden.

Maken is het Mooist trailer

Trailer van Maken is het MooistBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Maken is het Mooisthttps://i1.ytimg.com/vi/1xznm4kDk3k/hqdefault.jpg2022-10-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Rolf Orthel regisseerde eerder Haanstra (2007), Blois Couleur Locale (2001) en Antartica (1995).

Maken is het Mooist - Bioscopen, Tijden & Tickets

Maken is het Mooist in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Maken is het Mooist zien? Koop of huur de film hier:De essentie van het creatieve proces? Dat is een manier om met verbeelding, vrijheid en tranen om te gaan, ontdekt filmmaker Rolf Orthel in dit cinematografische essay.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Maken is het Mooist, een zeer persoonlijke en essayische film, onderzoekt en analyseert filmmaker Rolf Orthel het maken en creëren. Met films als Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging (2017), Een Schijn van Twijfel (1975) en het winnen van de Gouden Kalf voor de Cultuurprijs in 2010 is Orthel met zijn 85 jaar een gevestigde naam die ook met deze titel aanwezig zal zijn op het Nederlands Film Festival.
Orthel bestudeert in Maken is het Mooist het maakproces en gaat hiervoor op zoek naar musici, kunstenaars en acteurs: wat verbindt hen met hun werk, wat zoeken ze, hoe gaan ze te werk? Hoe is hij eigenlijk zelf tot maken gekomen? We zien hoe verbeelding, spel, en plezier onderdeel zijn van het maakproces, maar ook hoe jonge kunstenaars hun ziel en zaligheid in hun kunst leggen, tegenslagen te verwerken krijgen, en ondanks alles volhouden. Wat maakt dat zij en Rolf ondanks alles doorzetten en offers brengen om koste wat kost iets eigens neer te zetten? Wat stuurt onze verbeelding en waarom is maken het mooist?

Productiemaatschappij: Doc.Eye Film

Cast & Regisseur