compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Maria by Callas

Maria by Callas

***1/20
Waardering: 3.6/5
Voor alle leeftijden

documentaire

Pitch van Maria by Callas
Maria by Callas filmstill
Maria by Callas filmstill
Delen op facebook
Maria by Callas
Nederlandse première: 13-9-2018
Frankrijk, 2017, 113 min,
Maria Callas is misschien de beroemdste operazangeres ooit. Achter de diva ging een gevoelige ziel met een roerig leven schuil, wat zich uitte in innig doorleefde zang die door merg en been ging.
trailer en bijzonderheden over Maria by Callas
Maria Callas heette eigenlijk Kalogeropoulos. Op haar geboortecertificaat werd dit ingekort tot Kalos. Dat betekent 'mooi' in het Grieks. Vervolgens werd dit verbasterd tot Callas.
Aanloop van Maria by Callas
Dit is de eerste documentaire van regisseur Tom Volf.
BioscoopAgenda van Maria by Callas

Maria by Callas in de bioscoop

Synopsis distributeur
De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's.

De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.