compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Maria Stuarda - Live in HD

opera

Pitch

Opera over Mary, Queen of Scots, en haar politieke en persoonlijke rivaliteit met koningin Elizabeth I van Engeland. Deze twee angstaanjagende rivalen belichamen verschillende zinswijze op het koningschap, die op dat moment in direct conflict waren. Het drama van de opera probeert zoveel mogelijk trouw aan de geschiedenis te blijven, op een wijze dat de feiten dat niet zijn.
Delen op facebook
Maria Stuarda - Live in HD
Verenigde Staten, 2019, 253 min,

bijzonderheden

Naar het toneelstuk van Friedrich Schillers. Deze live bioscoopuitzending maakt deel uit van de bekroonde Live in HD- serie van The Met en brengt opera naar meer dan 2.200 theaters in meer dan 70 landen wereldwijd.


Oorspronkelijk bedoeld voor het seizoen 2019-2020 en gepland voor een Nederlandse uitzending op 9 mei 2020. De voorstelling zijn in verband met de uitbraak van Covid-19 de voorstellingen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Niet alleen vanwege de veiligheidsmaatregelen, ook vanwege het feit dat New York zwaar getroffen is door het virus, waardoor het aannemelijk is dat er ook onder medewerkers van The Metropolitan Opera ook veel slachtoffers zijn gevallen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sopraan Diana Damrau ontroerde eerder als Violetta in de productie van Verdi's 'La Traviata' van seizoen 2018-2019, zij speelt Mary.
Ster mezzosopraan Jamie Barton is Elizabeth, tenor Stephen Costello is de nobele graaf van Leicester.

Wereldpremière: Teatro alla Scala, Milaan, 1835. Maria Stuarda.

Het verhaal is meerdere malen verfilmd zoals in Mary Queen of Scots (2018).

Maria Stuarda - Live in HD - Bioscopen, Tijden & Tickets

Maria Stuarda - Live in HD in de bioscoop

Wil je Maria Stuarda - Live in HD zien? Koop of huur de film hier:Opera over Mary, Queen of Scots en haar antagonist koningin Elizabeth I van Engeland. Het drama van de opera probeert zoveel mogelijk trouw aan de geschiedenis te blijven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Jamie Barton

Queen Elizabeth I
Diana Damrau

Mary, Queen of Scots
Stephen Costello

Earl of Leicester