compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Masculin, Féminin

Masculin, Féminin

drama

Pitch van Masculin, Féminin
Paul is net afgezwaaid en moet een keuze maken: of de politiek ingaan of zijn vriendinnetje Madeleine, een pop-zangeresje, volgen in haar oppervlakkige, op plezier en comfort gerichte leventje. Hij staat zo gezegd tussen linkse intellectuelen, met hun soms holle slogans, en de leegte van de westerse consumptiemaatschappij.
Delen op facebook
Masculin, Féminin
Frankrijk, Zweden, 1966, 103 min,
bijzonderheden over Masculin, Féminin
Geïnspireerd op 'La Femme de Paul' en 'Le Signé' van Guy de Maupassant.
Godard noemde het 'een film over de kinderen van Marx en Coca-Cola'. Zoals altijd besteedt hij veel zorg aan de visuele en auditieve stijl van de film, en bewijst bovendien hoe je een 19de eeuwse auteur perfect kunt actualiseren op basis van relevante inhoudelijke parallellen.
Aanloop van Masculin, Féminin
Godards meest bekende werk omvat o.a. À Bout de Souffle (1960), Pierrot le Fou (1965), Nouvelle Vague (1990) en Éloge de l'Amour (2001).
BioscoopAgenda van Masculin, Féminin

Masculin, Féminin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Masculin, Féminin zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Jongeman moetkiezen tussen de politiek of zijn vriendinnetje Madeleine met een op comfort gericht leventje.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen