compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mein Führer

Mein Führer

Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler

Pitch

Komedie over Adolf Hitler tijdens het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerde troepen zijn in aantocht en Hitler vraagt zich af hoe hij het volk nog voor zich kan winnen. Hij huurt een joodse acteur in om hem te helpen met een toespraak.
Delen op facebook
Mein Führer
Duitsland, 2007, 89 min,

bijzonderheden

De film doorbreekt een groot taboe in Duitsland. Lachen om Hitler was tien jaar eerder niet denkbaar. De joodse regisseur Dani Levy heeft de grappen in de film door zijn moeder, zelf Holocaustoverlevende, laten goedkeuren.

Aanloop

In 2004 werd Hitler voor het eerst geportretteerd als mens in de film Der Untergang. 'Mein Führer' speelt zich op dezelfde locatie en gedurende dezelfde periode af.

Mein Führer - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mein Führer in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mein Führer zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 20 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Komedie over Adolf Hitler tijdens het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerde troepen zijn in aantocht en Hitler vraagt zich af hoe hij het volk nog voor zich kan winnen. Hij huurt een joodse acteur in om hem te helpen met een toespraak.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Cast & Regisseur

Sylvester Groth

Dr. Joseph Goebbels
Ulrich Noethen

Heinrich Himmler
Ulrich Mühe

Prof. Adolf Israel Grünbaum
Stefan Kurt

Albert Speer
Udo Kroschwald

Martin Bormann
Dani Levy

Regisseur