compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Mi país imaginario

My Imaginary Country

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Mi país imaginario

Mi país imaginario filmstill

Mi país imaginario filmstill

Delen op facebook
Mi país imaginario
Nederlandse première: 8-12-2022
Chili, Frankrijk, 2022, 85 min,

In Mi país imaginario komt na de verhoging van de prijs voor een metrokaartje het in oktober 2019 tot protesten in Santiago, Chili. Gaandeweg worden de protesten massaler wanneer de bevolking meer democratie en sociale gelijkheid eisen rond onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid.

Mi país imaginario trailer en bijzonderheden

Won Beste Documentaire tijdens het Jerusalem Film Festival 2022.

Trailer van Mi país imaginarioBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mi país imaginariohttps://i1.ytimg.com/vi/SzpRG2t52xo/hqdefault.jpg2022-11-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Patricio Guzmán maakte eerder La Cordillera de los suenos (2019), El botón de nácar (2015) en Salvador Allende (2004).

Mi país imaginario - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mi país imaginario in de bioscoop

Wil je Mi país imaginario zien? Koop of huur de film hier:Protesten over de OV die in 2019 in de straten van de Chileense hoofdstad Santiago exploderen wanneer de bevolking meer democratie en sociale gelijkheid eisen rond onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Mi país imaginario keert documentairemaker Patricio Guzmán (La cordillera de los sueños, Nostalgia de la Luz) terug naar Chili om verslag te doen van de onverwachte revolutie die in oktober 2019 begon. Guzmán moest Chili na de mislukte revolutie van 1973 verlaten, toen het land ten prooi viel aan de dictatuur. Maar nu is er hoop op een eerlijke samenleving. Na de verhoging van de prijs voor een metrokaartje komt het in oktober 2019 tot protesten in Santiago, Chili. Anderhalf miljoen mensen gingen de straat op. Ze protesteerden niet alleen tegen de hoge prijzen van de metro, maar ook tegen de falende democratie en voor verbetering van het onderwijs en de gezondheidzorg. Nu is het tijd voor een nieuwe grondwet die de dictatuur definitief achter zich laat. Het zijn vooral vrouwen die het voortouw nemen en een belangrijke rol spelen bij het schrijven van deze nieuwe grondwet.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma (co-production), Atacama Productions, Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Creative Europe MEDIA (support), La Région Île-de-France (support), Market Chile (co-production)