compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Mia and the White Lion (NL)

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Mia and the White Lion (NL)

Delen op facebook
Mia and the White Lion (NL)
Nederlandse première: 4-7-2019
Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, 2018, 98 min,

De tien-jarige Mia is net verhuisd vanuit Londen naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze vindt het vreselijk totdat zij vriendschap sluit met een leeuwenwelp. Wanneer het leven van deze witte leeuw in gevaar komt, besluit zij samen met de leeuw te vluchten.

Mia and the White Lion (NL) trailer en bijzonderheden

Heel veel zorg werd er besteed om de scènes zo realistisch mogelijk te maken en er moest een kindactrice gevonden worden die drie jaar geregeld zou optrekken met het welpje. De eerste twee jaar kon het filmen normaal gebeuren, daarna moest de crew zich verschuilen in kooien, omdat na twee jaar leeuwen in een soort humeurige puber fase terecht komen.
De film is overigens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Adviseur tijdens het maken van deze film was Kevin Richardson, een bekende Zuid-Afrikaanse leeuwenspecialist, vooral bekend als 'The Lion Whisperer'. Richardson moest soms de rol overnemen van de regisseur tijdens gevaarlijke opnames met de leeuw.

Trailer van Mia and the White Lion (NL)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mia and the White Lion (NL)https://i1.ytimg.com/vi/fS_poHesyNk/hqdefault.jpg2019-07-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Leeuwenexpert Kevin Richardson is betrokken geweest bij heel veel tv-documentaires en bij de film "White Lion: Home is a Journey" (2010) was hij één van de producenten.
Regisseur Gilles de Maistre is vooral bekend van tv-documentaires.

Mia and the White Lion (NL) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mia and the White Lion (NL) in de bioscoop

Wil je Mia and the White Lion (NL) zien? Koop of huur de film hier:De 10-jarige Mia is net verhuisd vanuit Londen naar een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Ze vindt het vreselijk totdat zij vriendschap sluit met een leeuwenwelp.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het leven van de tien jaar oude Mia staat op zijn kop als haar familie besluit hun huis in Londen te verruilen voor een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Zij mist haar vrienden. Als de mooie witte leeuw, Charlie, wordt geboren, slaagt ze erin een nauwe band op te bouwen met de witte welp. Dat geeft haar leven weer kleur. Na drie jaar wordt Mia's leven weer opgeschud als ze een geheim ontdekt dat haar vader verborgen houdt. Verontrust door de gedachte dat Charlie in gevaar zou kunnen zijn, besluit Mia weg te lopen en de boerderij en haar familie achter te laten. Samen met Charlie begint ze aan een epische tocht over de wilde Afrikaanse savanne, op zoek naar een ander land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven.

Productiemaatschappij: Film Afrika Worldwide, Galatée Films, M6 Films, Outside Films, StudioCanal

Cast & Regisseur