compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU

Michel, acteur verliest de woorden

Pitch van Michel, acteur verliest de woorden

Delen op facebook
Michel, acteur verliest de woorden
Nederlandse première: 22-2-2018
Nederland, 2018, 84 min,

Acteur Michel van Dousselaere heeft een progressieve vorm van afasie. De woorden zitten wel in zijn hoofd, maar hij kan ze niet meer uitspreken. Hierdoor kan hij zijn vak niet meer uitoefenen en staat zijn identiteit op het spel. Samen met zijn vrouw zoekt hij naar andere manieren om te communiceren.

Michel, acteur verliest de woorden trailer en bijzonderheden

De acteur en zijn vrouw worden gevolgd vanaf zijn afscheidsrol in de voorstelling 'Borgen' tot aan de medische consulten bij het Alzheimercentrum. Zijn gang lang boks- en drumlessen, de reacties van vrienden en collega’s. Door mee te kijken naar de gebeurtenissen in de eerste jaren na de diagnose wordt zichtbaar hoe taal onze identiteit bepaalt en wat het betekent om jezelf te moeten hervinden.

Trailer van Michel, acteur verliest de woordenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Michel, acteur verliest de woordenhttps://i1.ytimg.com/vi/DzmUbEDX9R4/hqdefault.jpg2018-02-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Patrick Minks heeft zijn sporen verdiend als editor van documentaires zoals Ford Transit (2003) en Waiting for Giraffes (2016).
Michel van Dousselaere heeft gespeeld in Antonia, Isabelle en Tot altijd.

Michel, acteur verliest de woorden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Michel, acteur verliest de woorden in de bioscoop

Wil je Michel, acteur verliest de woorden zien? Koop of huur de film hier:Acteur Michel van Dousselaere heeft een progressieve vorm van afasie en kan hij steeds minder woorden uitspreken. Samen met zijn vrouw zoekt hij naar andere manieren om te communiceren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In 2014 is bij Michel van Dousselaere (Gent, 1948) een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In de film Michel, acteur verliest de woorden is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur. Van zijn afscheidsrol in de voorstelling Borgen tot de medische consulten bij het Alzheimercentrum; van de boks- en drumlessen tot de reacties van vrienden en collega’s die zich proberen te verplaatsen in een situatie waarin de woorden nog wel in je hoofd zitten terwijl je ze niet meer kunt uitspreken. Door mee te kijken naar de gebeurtenissen in de eerste jaren na de diagnose wordt zichtbaar hoe taal onze identiteit bepaalt en wat het betekent om jezelf te moeten hervinden. Tegelijkertijd laat de film twee krachtige mensen zien die met liefde, verdriet en humor de regie nemen over een dramatische wending in hun leven.

Productiemaatschappij: De Zaak Wijsman, Timecut Films