compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles)

Delen op facebook
Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles)
Nederlandse première: 9-9-2021
Nederland, 2021, 103 min,

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen die elkaar uit het oog verliezen wanneer de familie Frank onderduikt. Drie jaar later, in 1945, ontmoeten de twee meisjes elkaar in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hannah probeert haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Opnames zouden beginnen maart 2020 - 75 jaar na het overlijden van Anne - en plaats vinden in Hongarije en Nederland, maar moest vanwege de coronovirus worden uitgesteld. De casting voor de hoofdrollen was rond medio maar 2020. De film wordt oktober 2020 in de bioscoop verwacht, maar kan door het stilleggen van de opnames ook verlaat worden.
Eerder was Ate de Jong aan het project verbonden en werd begin februari 2020 aangekondigd dat Ben Sombogaart de regie overnam.

Trailer van Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/EE2FYPwVh_c/hqdefault.jpg2021-09-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Ben Sombogaart was eerder verantwoordelijk voor de regie van Rafaël (2018), Knielen op een bed violen (2016), De storm (2009) en Bride Flight (2008).

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mijn Beste Vriendin Anne Frank (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Hannah Goslar en Anne Frank zijn boezemvriendinnen die elkaar uit het oog verliezen wanneer de familie Frank onderduikt. In 1945, ontmoeten de twee meisjes elkaar in het concentratiekamp Bergen-Belsen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling).

Productiemaatschappij: FATT Productions, Interstellar Pictures (in co-production with), Talent United Film & TV

Cast & Regisseur

Nieuws over Mijn Beste Vriendin Anne Frank...