compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Mijn Grote Broer

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Mijn Grote Broer

Mijn Grote Broer filmstill

Mijn Grote Broer filmstill

Delen op facebook
Mijn Grote Broer
Nederlandse première: 13-4-2023
2023, 107 min,

In Mijn Grote Broer wordt een gezin getroffen door een plotselinge zelfdoding van Arie, de oudste broer. De gezinsleden gaan elk op een andere manier om met het verlies en familiemomenten als verjaardagen worden beladen momenten. Ze proberen achter te komen of ze misschien toch iets hebben gemist, want Arie was toch altijd vrolijk.

Mijn Grote Broer trailer en bijzonderheden

De film won op het festival Movies that Matter 2023 de Dutch Movies Matter Award.

Trailer van Mijn Grote BroerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mijn Grote Broerhttps://i1.ytimg.com/vi/BdZINvGl8GY/hqdefault.jpg2023-03-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Mercedes Stalenhoef regisseerde eerder Karsu (2012), Carmen Meets Borat (2008) en Ik wil nooit beroemd worden (2005).

Mijn Grote Broer - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mijn Grote Broer in de bioscoop

Wil je Mijn Grote Broer zien? Koop of huur de film hier:Een gezin probeert de brokstukken op te rapen na de zelfdoding van de 22-jarige Arie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De 19-jarige Gijs probeert samen met zijn ouders de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het normale bestaan weer op te pakken.

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet.
Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd? Al opkrabbelend uit het diepe dal van het rouwproces, ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale
gesteldheid van zijn broer en de zware gevoelens waar hij al enige tijd mee worstelde. De film biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.

Cast & Regisseur