compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Miles Davis: Birth of the Cool

Miles Davis: Birth of the Cool

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

documentaire, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Miles Davis: Birth of the Cool
Miles Davis: Birth of the Cool filmstill
Miles Davis: Birth of the Cool filmstill
Delen op facebook
Miles Davis: Birth of the Cool
Nederlandse première: 12-9-2019
Verenigde Staten, 2019, 115 min,
Trompettist Miles Davis (1926-1991) was in alles grensverleggend en deze docu reconstrueert zijn leven aan de hand van allerlei archiefmateriaal en interviews met Herbie Hancock, Carlos Santana Flea van de Red Hot Chili Peppers.
trailer en bijzonderheden over Miles Davis: Birth of the Cool
De titel van de documentaire verwijst naar zijn album 'Birth of the Cool' (1948).
Stanley Nelson won al een prijs voor deze film tijdens het Cleveland International Film Festival 2019.
Aanloop van Miles Davis: Birth of the Cool
Regisseur Stanley Nelson maakte eerder veel prijswinnende documentaires waaronder "American Experience" (1988), "Freedom Riders" (2010) en The Black Panthers: Vanguard of the Revolution (2015).
BioscoopAgenda van Miles Davis: Birth of the Cool

Miles Davis: Birth of the Cool in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. 
Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.