compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Miles Davis: Birth of the Cool

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Miles Davis: Birth of the Cool

Miles Davis: Birth of the Cool filmstill

Miles Davis: Birth of the Cool filmstill

Delen op facebook
Miles Davis: Birth of the Cool
Nederlandse première: 12-9-2019
Verenigde Staten, 2019, 115 min,

Trompettist Miles Davis (1926-1991) was in alles grensverleggend en deze docu reconstrueert zijn leven aan de hand van allerlei archiefmateriaal en interviews met Herbie Hancock, Carlos Santana Flea van de Red Hot Chili Peppers.

Bekijk bij:

NETFLIX

Miles Davis: Birth of the Cool trailer en bijzonderheden

De titel van de documentaire verwijst naar zijn album 'Birth of the Cool' (1948).
Stanley Nelson won al een prijs voor deze film tijdens het Cleveland International Film Festival 2019.

Trailer van Miles Davis: Birth of the CoolBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Miles Davis: Birth of the Coolhttps://i1.ytimg.com/vi/FtPV74nwJNw/hqdefault.jpg2019-08-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Stanley Nelson maakte eerder veel prijswinnende documentaires waaronder "American Experience" (1988), "Freedom Riders" (2010) en The Black Panthers: Vanguard of the Revolution (2015).

Miles Davis: Birth of the Cool - Bioscopen, Tijden & Tickets

Miles Davis: Birth of the Cool in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Miles Davis: Birth of the Cool zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

Trompettist Miles Davis was in alles grensverleggend en deze docu reconstrueert zijn leven aan de hand van allerlei archiefmateriaal en interviews.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend benvloedde en de belichaming werd van alles wat cool is.

Eencompleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van deallergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film overMiles Davis,een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend benvloedde en de belichamingwerd van alles wat coolis.
Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijksteen invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zon beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.

Productiemaatschappij: Eagle Rock Entertainment, Firelight Pictures

Cast & Regisseur

Flea

Zichzelf
Quincy Jones

Zichzelf
Miles Davis

Zichzelf (archive footage)
Miles Davis: Birth of the Cool