compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Mind My Mind

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Mind My Mind

Mind My Mind filmstill

Mind My Mind filmstill

Delen op facebook
Mind My Mind
Nederlandse première: 16-1-2020
België, Nederland, 2019, 30 min,

Chris, een man in het autismespectrum, camoufleert zijn obsessie met duikbommenwerpers samen met Hans, die in zijn hoofd leeft en zijn sociale scripts voorbereidt. Wanneer dierkundige Gwen Chris uitnodigt om haar favoriete kameleon te ontmoeten, gaat hij snel vooruit met een flirtscript. Dan sterft de kameleon en Gwen wendt zich tot Chris voor steun.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Mind My Mind trailer en bijzonderheden

De film heeft maar liefst elf prijzen gewonnen waaronder Audience Award tijdens Anima - Brussels Animation Film Festival (2019) en International Competition tijdens Cinanima (2019).

Trailer van Mind My MindBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mind My Mindhttps://i1.ytimg.com/vi/a7zoKJKpc5c/hqdefault.jpg2019-12-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Floor Adams met deze film heeft zij haar regisseursdebuut gemaakt. De stemacteur van de film is Simon Hodges hij maakt hiermee zijn debuut als stemacteur.

Mind My Mind - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mind My Mind in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mind My Mind zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

Chris, een man in het autismespectrum, camoufleert zijn obsessie met duikbommenwerpers samen met Hans, die in zijn hoofd leeft en zijn sociale scripts voorbereidt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans...
Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Productiemaatschappij: CinéTé Filmproductie BV, Curious Wolf, Fabrique Fantastique

Cast & Regisseur

Nieuws over Mind My Mind