compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mjólk

Mjólk

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Mjólk
Delen op facebook
Mjólk
Nederlandse première: 31-10-2019
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, IJsland, 2019, 92 min,
IJsland. Een weduwnaar-boerin begint een nieuw leven op haar eigen voorwaarden door te vechten tegen corruptie en onrecht in haar gemeenschap.
trailer en bijzonderheden over Mjólk
De film is genomineerd voor 'Beste Film' bij het Valladolid International Film Festival.
Aanloop van Mjólk
Arndís Hrönn Egilsdóttir, die voor deze film in de rol van Inga kroop, is onder meer bekend van haar vorige rollen in 'Þrestir' (2015) en 'Fangar' (2017). Regisseur Grímur Hákonarson is ook zeker niet nieuw in de industrie. Zo regisseerde hij eerder al Hrútar (2015) en 'Bræðrabylta' (2007).
BioscoopAgenda van Mjólk

Mjólk in de bioscoopSynopsis distributeur
Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het lot van haar gemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen lijkt zo blij met deze verklaarde oorlog aan de melkmaffia… Mjólk is een IJslandse tragikomedie van Grímur Hákonarson, die eerder het bekroonde Ramsmaakte. De film ging dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film
Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.