compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Morisot: Moed, Storm en Liefde

Voor alle leeftijden

Pitch van Morisot: Moed, Storm en Liefde

Morisot: Moed, Storm en Liefde filmstill

Morisot: Moed, Storm en Liefde filmstill

Delen op facebook
Morisot: Moed, Storm en Liefde
Nederlandse première: 8-3-2018
Nederland, 2018, 70 min,

Documentaire over de drijfveren van kunstenares Berthe Morisot, een vergeten pionier van het impressionisme. Het leven van Morisot kende veel obstakels en aan het einde van haar leven had ze het gevoel dat ze gefaald had.

Morisot: Moed, Storm en Liefde trailer en bijzonderheden

Klaas Bense toont in deze documentaire ook verschillende jonge hedendaagse Parijse kunstenaressen.

Trailer van Morisot: Moed, Storm en LiefdeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Morisot: Moed, Storm en Liefdehttps://i1.ytimg.com/vi/3wQXfF2DkdE/hqdefault.jpg2018-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Klaas Bense maakte eerder de film One Fine Day. Hij is ook actief als scenarioschrijver.

Morisot: Moed, Storm en Liefde - Bioscopen, Tijden & Tickets

Morisot: Moed, Storm en Liefde in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Morisot: Moed, Storm en Liefde zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over kunstenares Berthe Morisot, een vergeten pionier van het impressionisme. Het leven van Morisot kende veel obstakels en aan het van haar leven voelde ze dat ze gefaald had. Van Klaas Bense.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de documentaire Morisot - Moed, Storm en Liefde gaat regisseur Klaas Bense (Diary of a Times Square Thief) op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat en schetst aan de hand van zijn zoektocht een levendig en kleurrijk portret van het bewogen leven van de kunstenares.

In de documentaire Morisot - Moed, Storm en Liefde gaat regisseur Klaas Bense (Diary of a Times Square Thief) op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat en schetst aan de hand van zijn zoektocht een levendig en kleurrijk portret van het bewogen leven van de kunstenares. Morisot was de enige vrouw onder de grondleggers van het impressionisme, de vernieuwende kunststroming in de 19e-eeuw. Al op jonge leeftijd nam ze tekenlessen en zocht aansluiting met kunstenaars in haar tijd. Zij ontmoette in de vrijgevochten kunstenaar Édouard Manet een onmogelijke liefde. Terwijl haar mannelijke collega’s - Monet, Degas, Pissarro, Sisley en Renoir - wereldberoemde kunstenaars zijn geworden, is Berthe Morisot als schilder relatief onbekend gebleven. Berthe Morisot was een moedige vrouw die sociale conventies doorbrak. Veel van de belemmeringen die zij als vrouw in de mannenwereld van de 19e-eeuw tegenkwam, zijn nog steeds actueel. Zoals het dilemma een keuze te moeten maken tussen carrière en gezin. Voor de in de film geportretteerde jonge kunstenaars in het hedendaagse Parijs is het strijdbare leven van Berthe Morisot een bron van inspiratie. Daarmee is de film ook een hommage aan de kunstenares én vrouw Berthe Morisot.

Productiemaatschappij: Zeppers Film & TV

Cast & Regisseur