compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Musica Cubana

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Musica Cubana

Musica Cubana filmstill

Musica Cubana filmstill

Delen op facebook
Musica Cubana
Nederlandse première: 28-10-2004
Duitsland, 2003, 90 min,

Documentaire over Cuba's passie voor muziek en hoe de fakkel wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie van muzikanten. Een jonge generatie muzikanten weet met behulp van Pio Leiva (Buena Vista Social Club) door te breken en reist af naar Tokio voor een reeks spetterende concerten.

bijzonderheden

Vervolg op Buena Vista Social Club. Cineast Wim Wenders maakte in 1998 een portret van het gezelschap. In de film werd een prachtig beeld geschetst van de muzikanten: de gegroefde gezichten, rimpels en andere ouderdomskwalen onderstreepten de doorleefdheid van de muziek. De bescheidenheid en innemendheid waren vertederend. Het deed de laatste restjes angst voor het grote communistische gevaar dat Cuba zou zijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Als voorpromotie van de film is in juli van dit jaar de single 'Chiki Chaka' uitgebracht en is reeds in september het muziekalbum 'Musica Cubana' verschenen en was de film was reeds te zien op het filmfestival By the Sea. Voor janauari / februari 2005 staat een Europese concerttour van de 18 koppige band gepland. De Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer trad vorig jaar tijdens het North Sea Jazz Festival voor het laatst in Nederland op.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur German Kral volgde zijn filmopleiding aan de Academie voor Film & Televisie in München. Zijn korte film "Am rand" (1993) won de eerste prijs op het Bienal Internacional de Arte in Buenos Aires en de Sheraton Award op het Korte Film Festival in Antalya. "Tango Berlin", die hij samen met Florian Gallenberger regisseerde, was de Duitse inzending voor het filmfestival van Venetië in 1997. Verder regisseerde Kral "El Otro" (korte film, 1991), "Historia de Desiertos" (korte film, 1995) en "Images of the Absence" (1998).

Musica Cubana - Bioscopen, Tijden & Tickets

Musica Cubana in de bioscoop

Wil je Musica Cubana zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over Cuba's passie voor muziek en hoe de fakkel wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie van muzikanten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: De Angelis Group, Victory Media Group