compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > My Father, The Genius

My Father, The Genius

***1/20
Waardering: 3.3/5

documentaire

Pitch van My Father, The Genius
Een hilarisch portret dat Lucia Small maakte van haar vader, architect Glen Howard Small. Na zijn stijgende populariteit in de jaren '60 veranderde hij van veelbelovend architect in miskend genie.
Delen op facebook
My Father, The Genius
Verenigde Staten, 2002, 84 min,
bijzonderheden over My Father, The Genius
De film won de juryprijzen op Slamdance en het filmfestival van Newport (2002). ''You're gonna bury me with this movie'', zegt gewezen architect Glen Howard Small in de film tegen de regisseur, zijn dochter Lucia. Na veel aarzelingen – ''heb ik al niet genoeg aan therapie uitgegeven?'' - besloot zij een aantal jaren geleden haar vaders verzoek om een boek over zijn leven te schrijven, te honoreren. Lucia Small moest er om twee redenen hard over nadenken. Op de eerste plaats had Small jaren eerder, Lucia was vijf, het hele gezin verlaten. En ten tweede was hij een professionele <i>pain in the ass</i>: Small verklaarde zichzelf al in de jaren zestig, toen zijn populariteit in de VS nog razendsnel steeg, tot genie. Maar compromissen in zijn werk en in zijn gedrag vond hij volstrekt onzinnig. De maatschappij moest het belang van zijn ideeën leren inzien, daar zat volgens Small het probleem. Na ettelijke ruzies met collega’s en werkgevers werd hij ontslagen bij het prestigieuze Southern California Institute for Architecture, dat hij nota bene had helpen oprichten. Daarna veranderde Small van veelbelovend architect in miskend genie. Die rol heeft hij jaren gespeeld.
Aanloop van My Father, The Genius
Regiedebuut van Lucia Small, die ook de film "American Wake" (2004) produceerde.
BioscoopAgenda van My Father, The Genius

My Father, The Genius in de bioscoop

Wil je My Father, The Genius zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een hilarisch portret dat Lucia Small maakte van haar vader, architect Glen Howard Small. Na zijn populariteit in de jaren '60 veranderde hij van veelbelovend architect in miskend genie.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen