compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Nao ’t Zuuje

Nao ’t Zuuje

Voor alle leeftijden

documentaire

Pitch van Nao ’t Zuuje
Nao ’t Zuuje: Lex Uiting (Prins Lex I)
Nao ’t Zuuje: Lex Uiting (Prins Lex I)
Delen op facebook
Nao ’t Zuuje
Nederlandse première: 18-1-2018
2018, 75 min,
Samen met carnapavlsprins Lex I en zijn adjudanten Dick en Martijn volgt de documentairemaker tien 'Vastelaovend'- of carnaval-vierders. De verschillende typische carnavalsactiviteiten zorgen voor saamhorigheid, bezinning als tegelijkertijd een uitlaatklep dwars door alle lagen van de Limburgers gemeenschap.
trailer en bijzonderheden over Nao ’t Zuuje
De filmmaker volgt de personages van heel dichtbij, dus met veel close-ups en koos om niet een film te maken over carnaval, maar over de carnavalvierders.

Openingsfilm van het Limburg Film Festival en trok volle zalen. De filmtitel 'Nao ’t zuuje' betekent 'Naar het zuiden' in het Limburgs.

Prins Lex I, is de gekozen naam van zanger en tv-presentator Lex Uiting, die in 2017 Prins Carnaval van Venlo was. Uiting schreef ook het titellied 'Nao Zou je' wat een grote hit werd in Limburg. De soundtrack is geschreven door pianist Egbert Derix.

Er is ook een kortere versie gemaakt van de documentaire (van 50 minuten) voor niet-Limburgers speciaal voor BNN/VARA.
Aanloop van Nao ’t Zuuje
Lex Uiting was vaker te zien in tv-producties als 'Kinderen voor kinderen', 'Expeditie Robinson' en het 'Sinterklaasjournaal'. Hij was een van de regisseurs van de korte documentaire "Whatever Forever: Douwe Bob" (2013).
Producent Pieter Kuijpers maakte eerder naam met succesvolle films als Van God Los, TBS, Doodslag, Hemel op Aarde en Riphagen.
BioscoopAgenda van Nao ’t Zuuje

Nao ’t Zuuje in de bioscoop

Wil je Nao ’t Zuuje zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Nao ’t Zuuje.


Diepere kijk naar carnavalsviering, niet alleen als lollige uitspatting, maar ook als moment van bezinning.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen