compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Oma en Chris & de rode auto

Oma en Chris & de rode auto

documentaire

Pitch
De dertigjarige Chris zorgt drie keer in de week voor zijn oma. Ze reizen vaak en gaan nu naar Luxemburg daar is de familie het niet mee eens.
Delen op facebook
Oma en Chris & de rode auto
Nederlandse première: 5-12-2019
Nederland, 2019, 66 min,
Oma en Chris & de rode auto trailer en bijzonderheden
Het is het verhaal van filmmaker Ingrid Kamerling het gaat over haar neef en oma, het is een portret van twee dierbaren.
Aanloop
De regisseur van de film is Ingrid Kamerling je kan haar kennen van In het hoofd van mijn zusje (2016) en van "the bird boy" (2017). De hoofdpersonen van de films zijn neef Chris en oma Hildegard.
Oma en Chris & de rode auto - Bioscopen, Tijden & Tickets

Oma en Chris & de rode auto in de bioscoopSynopsis distributeur
De dertigjarige Chris zorgt drie dagen per week voor zijn 94-jarige oma. De laatste reis van de twee avonturiers in het zorgsysteem voert hen naar Luxemburg. De familie is het daar niet mee eens. Filmmaker Ingrid Kamerling, die eerder indruk maakte met een documentaire over de zelfmoord van haar zusje, richt de camera deze keer op haar 94-jarige oma Hildegard en haar dertigjarige neef Chris. Beiden geloven dat niets onmogelijk is in het leven en ze zijn enorm reislustig. Chris kreeg als kind de diagnose autisme en woont begeleid. Hij zorgt drie dagen per week voor zijn oma. Tegen het advies van de familie in, neemt hij haar mee op hun laatste reis naar Luxemburg. Een liefdevol portret van twee dierbaren.