compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > On the Basis of Sex

On the Basis of Sex

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, drama, filmhuis

Pitch van On the Basis of Sex
On the Basis of Sex: Felicity Jones (Ruth Bader Ginsburg)
On the Basis of Sex: Felicity Jones (Ruth Bader Ginsburg)
Delen op facebook
On the Basis of Sex
Nederlandse première: 7-3-2019
Verenigde Staten, 2018, 120 min,
On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière.
trailer en bijzonderheden over On the Basis of Sex
Er verscheen ook een documentaire over Ginsburg met als titel RBG (2018), inmiddels is zij populairder geworden in de pop-cultuur zo overwoog Deadpool haar voor zijn team van superhelden in Deadpool 2 (2018) en is er ook een poppetje die op haar lijkt in The Lego Movie 2.
Aanloop van On the Basis of Sex
Mimi Leder regisseerde eerder Pay It Forward (2000). Felicity Jones speelde ook in "Rogue One" (2016) en Armie Hammer in "Call Me by Your Name (2017).
Onze recensie
***00

Recensie On the Basis of Sex

Felicity Jones stars as Ruth Bader Ginsburg in ON THE BASIS, © 2018 Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.
Biopics zijn populair. Na het succes vorig jaar van ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘Vice’, komen er dit jaar meerdere biopics uit. Deze week komen er maar liefst twee uit ‘The Front Runner’ en ‘On the Basis of Sex’, die laatste gaat over een juriste. Kan dit genoeg bekoren? ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van On the Basis of Sex

On the Basis of Sex in de bioscoop

Wil je On the Basis of Sex zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het waargebeurde verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof bevocht.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.