compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

Öndög

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch

Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.
Delen op facebook
Öndög
Nederlandse première: 27-8-2020
China, Mongolië, 2019, 100 min,

Öndög trailer

Trailer van ÖndögBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Öndöghttps://i1.ytimg.com/vi/_HP6t95Ma7Y/hqdefault.jpg2020-04-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Öndög - Bioscopen, Tijden & Tickets

Öndög in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Wang Quan’an won in 2007 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn met de film Tuya's Marriage. Net als in Öndög speelde de Mongoolse steppe een belangrijke rol in die film. Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben sex in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat ? Wang Quan’an durft in zijn film lange scènes in te lassen waarin schijnbaar niets wezenlijks gebeurt. Totdat de absolute stilte van de omgeving wordt verstoord door een onverwachte levensgebeurtenis. Zoals een overlijden of een geboorte, een onverwacht gevoel van liefde, humor, warmte of filosofische overpeinzing, gecentreerd rond het enigma van de öndög. Öndög is het Mongoolse woord voor ei. Pas in het laatste deel van de film wordt duidelijk dat öndög zowel verwijst naar gefossiliseerde dinosauruseieren als naar de groeiende foetus in de moederschoot. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög onweerstaanbaar en verrassend. Tot aan het excentrieke gebruik van het liedje ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley toe.
Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Cast & Regisseur

Aorigeletu

Herdsman
Norovsambuu

Young Policeman
Gangtemuer Arild

Chief of Police
Quanan Wang

Regisseur
Öndög poster