compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

One Man and His Shoes

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van One Man and His Shoes

One Man and His Shoes filmstill

One Man and His Shoes filmstill

Delen op facebook
One Man and His Shoes
Nederlandse première: 27-8-2020
Verenigd Koninkrijk, 2020, 83 min,

One Man and His Shoes 'vertelt het verhaal van het fenomeen van Air Jordan-sneakers die hun sociale, culturele en raciale betekenis laten zien en hoe baanbrekende marketingstrategieën een miljardenbedrijf hebben gecreëerd.

One Man and His Shoes trailer en bijzonderheden

Sportschoenenmerk Nike huurt in eind jaren '80 de jonge filmmaker Spike Lee in om kersverse basketbalster Michael Jordan te promoten, zowel Nike, Michael Jordan, Spike Lee en de schoenen Air Jordan worden plotsklaps beroemd.

Trailer van One Man and His ShoesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film One Man and His Shoeshttps://i1.ytimg.com/vi/LsBIeYiq8Gg/hqdefault.jpg2020-08-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Yemi Bamiro maakte eerder "Reggae Fever: David Rodigan" (2018).

Recensies van One Man and His Shoes

One Man and His Shoes - Bioscopen, Tijden & Tickets

One Man and His Shoes in de bioscoop

Wil je One Man and His Shoes zien? Koop of huur de film hier:Het fenomeen Air Jordan-sneakers die hun sociale, culturele en raciale betekenis laten zien en hoe baanbrekende marketingstrategieën een miljardenbedrijf hebben gecreëerd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte.

Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte. Het zijn de jaren 80 in Amerika. Er heerst een grote crack-epidemie en Reagans ‘war on drugs’ biedt weinig soelaas. Michael Jordan is slechts nog een veelbelovend talent, de NBA worstelt met kijkcijfers en verliest spelers die aan cocaïne gebruik ten onder gaan. NIKE maakt alleen nog tennis- en hardloopschoenen en heeft moeite het hoofd boven water te houden. Slimme marketeers bij het bedrijf zien kansen. Om de teamsport naar zich toe te trekken wordt basketball-scout Sonny Vaccaro op de loonlijst gezet en een jonge getalenteerde filmmaker, Spike Lee, wordt aangetrokken voor de commercials. Het is een kwestie van timing en geluk maar zodra NIKE Michael Jordan en zijn schoenen wereldwijd lanceert, wordt geschiedenis geschreven. Air Jordans worden een must-have voor Afro-Amerikaanse jongeren, die staan voor alles wat ‘cool’ is. Als je Michael Jordan op zondagavond had zien spelen, dan wilde je een paar. Maar de prijs is hoog. De schoenen komen in een gelimiteerde oplage en zijn schreeuwend duur. De eerste straatroof met dodelijke afloop vanwege een paar Air Jordans wordt gerapporteerd in 1989. En er volgen er meer. One Man And His Shoes vertelt het verhaal van het merk Air Jordan vanuit een historisch en maatschappelijk perspectief en toont de impact die het wereldwijd heeft op een populaire cultuur. Een fascinerende reis door de recente Amerikaanse geschiedenis in relatie tot sport, etniciteit, politiek en ondernemerschap.