compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Op de Drempel van het Grote Vergeten

Pitch

In het gezelschap van een jonge Puttense historica gaat regisseur Tom Verheul op zoek naar een verantwoordelijke uit het Duitse bezettingsleger die rekenschap wil afleggen voor de massale razzia in Putten op 2 oktober 1944, waardoor ruim 540 mannen in Duitse werkkampen omkwamen.
Delen op facebook
Op de Drempel van het Grote Vergeten
Nederland, 2003, 102 min,

bijzonderheden

Verheul, die in de voice-over geen geheim maakt van zijn eigen vijandsbeeld, reist in deze onderzoeksdocumentaire met de historica langs slachtoffers, archieven en instanties. Ze zijn zelfs aanwezig bij een reünie van Wehrmacht-veteranen van de Hermann Göring-divisie, die de razzia uitvoerde. Maar overal lopen ze vast. De meeste betrokkenen zijn inmiddels overleden; oudere Duitsers die hen wellicht verder zouden kunnen helpen bagatelliseren de gebeurtenis. Als ze de hoop bijna hebben opgegeven, vinden ze onverwachts één nog levende oud-Wehrmacht-adjudant. Ook die draait eerst om de waarheid heen, totdat hij onder druk wordt gezet door zijn vrouw.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tom Verheul (1950) studeerde sociologie en werkte in de geestelijke gezondheidzorg en als journalist. Tussen 1985 en 1992 werkte hij bij de VARAen bij de VPRO. Sindsdien is hij zelfstandig producent en regisseur van documentaires. Verheul regisseerde ook "De profs" (1990), "De ontkenning" (1992), "Oswald" (1993), Tabee Toean (1995), "Het derde kind, dagboek van een zwangerschap" (1997), "De Amazones van Harreveld" (1999), Station Hilkemeijer (2001), "Naumann's waarheid" (2002) en "Zomerkanjers" (2002).

Op de Drempel van het Grote Vergeten - Bioscopen, Tijden & Tickets

Op de Drempel van het Grote Vergeten in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Op de Drempel van het Grote Vergeten zien? Koop of huur de film hier:Tom Verheul gaat op zoek naar een persoon uit het Duitse bezettingsleger die rekenschap wil afleggen voor de massale razzia in Putten in 1944, waardoor ruim 540 mannen omkwamen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur