compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 23-3 t/m 29-3
Film van de week!
MENU

Op Handen Gedragen

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

De dood van prins Claus raakte veel mensen in het hart. In de documentaire worden mensen gevolgd die op een of andere manier betrokken zijn bij de rouwceremonie en bijzetting van Claus.
Delen op facebook
Op Handen Gedragen
Nederlandse première: 9-10-2003
Nederland, 85 min,

bijzonderheden

De betrokkenen, van de bloemendecorateur, de begrafenisondernemer, de verslaggever van ouderenradio Nootdorp en de Oranjevereniging uit Katwijk, tot de Duitse ambassadeur en journaliste en koningshuiskenner Maartje van Weegen, worden gevolgd in de tien dagen tussen het overlijden en het plechtige moment van de bijzetting in de graftombe. Het levert verrassende beelden op achter de schermen bij het NOS-journaal, van een bloemist op zoek naar enkelbladige witte gerbera's zonder zwart hart, van repetities met kist in de kerk en opnamen bij voormalig kamerheer van Juliana jonkheer Van Eysinga en zijn vrouw thuis, die ondanks hun persoonlijke band met het koningshuis, de dienst en bijzetting op televisie moeten volgen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Michiel van Erp (1963), afgestudeerd industrieel vormgever en acteur, maakte documentaires voor onder andere de VPRO en de VARA. Hij regisseerde eerder ook Vergeet mij niet (2002).

Op Handen Gedragen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Op Handen Gedragen in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Op Handen Gedragen zien? Koop of huur de film hier:In deze documentaire worden mensen gevolgd die op een of andere manier betrokken zijn bij de rouwceremonie en bijzetting van Claus.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur