compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

PAN! Our Music Odyssey

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

In PAN! Our Music Odyssey probeert de steelbandbeweging om het instrumentarium als een serieus instrument te laten zien en om de muzikanten als serieuze muzikanten gezien te worden. Verschillende steelpanmuzikanten worden gevolgd wanneer ze zich voorbereiden op de strijd op het grote podium.
Delen op facebook
PAN! Our Music Odyssey
Trinidad en Tobago, 2014, 85 min,

bijzonderheden

Tussen 1939 en 1945 tijdens de gruwelen van WO II, stalen de armen uit de sloppenwijken van Trinidad and Tobago lege olievaten van Amerikaanse marinebases en ontwikkelden een eigen en nieuw instrument, de pan. De 'steel pan', ook wel ‘steel drums’ genaamd verandert de muziekcultuur van de Caraïbische eilanden voorgoed, en doet de Calypso-muziek haar intrede op andere bijvoorbeeld op het eiland Aruba, waar het een gerespecteerd instrument wordt.

Elk jaar komen in Trinidad grote orkesten vanuit alle windstreken bijeen, van soms wel 100 muzikanten, en vormen samen het grootste PAN-evenement van de wereld: de Panorama.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

PAN! Our Music Odyssey - Bioscopen, Tijden & Tickets

PAN! Our Music Odyssey in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je PAN! Our Music Odyssey zien? Koop of huur de film hier:De strijd van de steelbandbeweging om als serieuze muzikanten gezien en gehoord te worden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Maturity Productions

Cast & Regisseur

Sindy Nurse

Lady of the night
Maurice Brash

Magistrate
Red Frederick

Goldteeth (as Renaldo Frederick)
Jerome Guiot

Regisseur