compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Pantserkruiser Potemkin

Pantserkruiser Potemkin

****1/2
Waardering: 4.3/5

Bronenosets Potyomkin

drama, oorlog

Pitch van Pantserkruiser Potemkin
De omstandigheden aan boord van het slagschip zijn ronduit slecht. Wanneer verrot vlees geserveerd wordt, pikken de scheepslieden het niet langer. Een protest mondt uit in muiterij. De muiterij slaat over naar de bewoners van Odessa. De revolutie lijkt te beginnen, maar deze wordt met geweld de kop ingedrukt door de Kozakken en de Tsaristische vloot.
Delen op facebook
Pantserkruiser Potemkin
Russische Federatie, 1925, 75 min,
bijzonderheden over Pantserkruiser Potemkin
Technisch hoogtepunt voor die tijd en een van de beste geluidsloze films. Briljante montage. Gebaseerd op een ware gebeurtenis, alleen de beroemde scènes op de trappen van Odessa zijn tijdens het filmen ontstaan. De scène met de baby is gekopieerd in The Untouchables.
Aanloop van Pantserkruiser Potemkin
Voor deze film was montage het aanelkaar plakken van filmrolletjes. Eisenstein introduceerde montage als een nieuwe techniek.: hij geloofde dat beelden die op zichzelf niet zo spannend zijn samen een heel krachtig beeldverhaal kunnen vertellen.
BioscoopAgenda van Pantserkruiser Potemkin

Pantserkruiser Potemkin in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.