compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

Peter von Kant (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Peter von Kant (EN subtitles)

Denis Menochet (Peter von Kant) en Khalil Ben Gharbia (Amir Ben Salem (as Khalil Gharbia))

Denis Menochet (Peter von Kant) en Khalil Ben Gharbia (Amir Ben Salem (as Khalil Gharbia))

Delen op facebook
Peter von Kant (EN subtitles)
Nederlandse première: 4-8-2022
België, Frankrijk, 2022, 85 min,

In Peter von Kant komt de succesvolle regisseur Peter von Kant in contact met Amir - via zijn muze Sidonie - en raakt meteen verliefd. Maar als Amir internationaal is doorgebroken, is hij al snel met de noorderzon vertrokken en is het de hoogste tijd voor Peter om zijn eigen demonen onder ogen te komen.

Peter von Kant (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Hanna Schygulla, die de moeder van Peter speelt, heeft de rol van Karin Thimm, het object van verlangen in de Rainer Werner Fassbinder-film Die Bitteren Tränen der Petra von Kant (1972) bedacht.
Hanna Schygulla was de muze van Fassbinder, de rol die hier door Isabelle Adjani wordt neergezet.

Trailer van Peter von Kant (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Peter von Kant (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/D8kmRrxc4v8/hqdefault.jpg2022-08-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

François Ozon regisseerde eerder Tout s'est bien passé (2021), Frantz (2016) en Une nouvelle amie (2014).
Acteur Denis Menochet was eerder te zien in The Mauritanian (2021), The French Dispatch (2020) en Assassin's Creed (2016).
Isabelle Adjani? bekend van ondermeer The World Is Yours (2018) en Sous les jupes des filles (2014), was in de jaren '80 zeer gevierd met fimtitels als Camille Claudel (1988), Subway (1985) en Possession (1981).

Peter von Kant (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Peter von Kant (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Peter von Kant (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Filmadaptatie van een toneelstuk van Rainer Werner Fassbinder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De succesvolle regisseur Peter Von Kant woont samen met zijn assistent Karl, die hij slecht behandelt en vernedert. Dankzij de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een aantrekkelijke jongeman uit een bescheiden milieu, waar hij op slag verliefd op wordt. Hij biedt hem aan zijn flat te delen en hem te helpen de filmindustrie in te komen. Maar als Amir internationaal is doorgebroken, is hij al snel met de noorderzon vertrokken en is het de hoogste tijd voor Peter om zijn eigen demonen onder ogen te komen.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinéaxe 3 (in association with), Cinémage 16 (in association with), COF, FOZ, France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Indéfilms 10 (in association with), La Banque Postale Image 14 (in association with), Palatine Étoile 18 (in association with), Playtime (co-production), Scope Pictures (co-production)

Cast & Regisseur

Denis Menochet

Peter von Kant
Hanna Schygulla

Rosemarie von Kant
Khalil Ben Gharbia

Amir Ben Salem (as Khalil Gharbia)
Aminthe Audiard

Gabriele von Kant