compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Petite Maman (EN subtitles)

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Petite Maman (EN subtitles)

Delen op facebook
Petite Maman (EN subtitles)
Nederlandse première: 16-9-2021
Frankrijk, 2021, 72 min,

In Petite maman helpt de achtjarige Nelly met het opruimen van het huis van haar overleden grootmoeder. Ze verkent de omgeving en ontmoet een meisje even oud als zij dat een boomhutje aan het bouwen is.

Petite Maman (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is geschoten tijdens de lockdown van 2020 en ging in première tijdens het Berlin International Film Festival 2021, waar het ook genomineerd werd voor een Gouden Beer.

Trailer van Petite Maman (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Petite Maman (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/IKyM_qxFqjI/hqdefault.jpg2021-09-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Céline Sciamma maakt vaker films over jonge meiden, zo maakte ze eerder Portrait de la jeune fille en feu (2019), Girlhood (2014) en Tomboy (2011).

Petite Maman (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Petite Maman (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Petite Maman (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Terwijl zij helpt met opruimen van het huis van haar overleden oma ontmoet de 8-jarige Nelly een meisje van dezelfde leeftijd dat een boomhut bouwt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Na Portrait de la jeune fille en feu komt Céline Sciamma terug met Petite Maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. Sciamma maakte Petite Maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer. “What a superb movie – a jewel of this year’s Berlin film festival”, aldus The Guardian die de film 5 sterren gaf.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Ciné+ (participation), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), La Région Île-de-France (support), Lilies Films

Cast & Regisseur