compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Philadelphia

Philadelphia

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Advocaat Andrew Becket krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij is ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Andy denkt daar anders over: hij denkt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft, en dat dat de reden voor zijn ontslag was. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.
Delen op facebook
Philadelphia
Verenigde Staten, 1993, 125 min,

bijzonderheden

Tom Hanks, die 12 kilo afviel gedurende de opnamen, kreeg voor zijn rol van Andy een Oscar. (Een jaar later won hij hem weer met Forrest Gump). Ook de muziek van Bruce Springsteen was goed voor deze gewilde onderscheiding. Van de 53 homoseksuele mannen die in deze film een rol(letje) speelden, waren er een jaar later 43 overleden.

Aanloop

Jonathan Demme regisseerde onder meer ook Stop Making Sense (1984), The Silence of the Lambs (1991), The Truth About Charlie (2002), The Agronomist (2003) en The Manchurian Candidate (2004).

Philadelphia - Bioscopen, Tijden & Tickets

Philadelphia in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Philadelphia zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 19 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Advocaat Andy wordt ontslagen. Reden: hij heeft een opdracht verknoeid. Andy vermoedt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Clinica Estetico Ltd., TriStar Pictures

Cast & Regisseur

Tom Hanks

Andrew Beckett
Roberta Maxwell

Judge Tate
Daniel Chapman

Clinic Storyteller
Karen Finley

Dr. Gillman