compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 27-6 t/m 3-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Philadelphia

Philadelphia

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama

Pitch van Philadelphia
Advocaat Andrew Becket krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij is ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Andy denkt daar anders over: hij denkt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft, en dat dat de reden voor zijn ontslag was. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.
Delen op facebook
Philadelphia
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1993, 125 min,
bijzonderheden over Philadelphia
Tom Hanks, die 12 kilo afviel gedurende de opnamen, kreeg voor zijn rol van Andy een Oscar. (Een jaar later won hij hem weer met Forrest Gump). Ook de muziek van Bruce Springsteen was goed voor deze gewilde onderscheiding. Van de 53 homoseksuele mannen die in deze film een rol(letje) speelden, waren er een jaar later 43 overleden.
Aanloop van Philadelphia
Jonathan Demme regisseerde onder meer ook Stop Making Sense (1984), The Silence of the Lambs (1991), The Truth About Charlie (2002), The Agronomist (2003) en The Manchurian Candidate (2004).
BioscoopAgenda van Philadelphia

Philadelphia in de bioscoop

Wil je Philadelphia zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 20 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Advocaat Andy wordt ontslagen. Reden: hij heeft een opdracht verknoeid. Andy vermoedt dat ze ontdekt hebben dat hij homoseksueel is en aids heeft. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen