compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Prison for Profit

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Prison for Profit

Prison for Profit filmstill

Prison for Profit filmstill

Delen op facebook
Prison for Profit
Nederlandse première: 15-10-2020
Nederland, 2019, 83 min,

In Prison for Profit wordt aan de hand van interviews met klokkenluiders, gevangenen en een onderzoeksjournalist een onthutsend beeld van een geprivatiseerde gevangenis in Zuid-Afrika geshetst. Winst staat voorop, het welzijn van gevangenen en bewakers zijn ondergeschikt.

Prison for Profit trailer en bijzonderheden

In 2001 werd de eerste privaat gerunde penitentiaire inrichting van Zuid-Afrika, de Mangaung-gevangenis, geopend.Het Britse beveiligingsbedrijf G4S beloofde de beste faciliteiten en een humane behandeling voor de drieduizend gevangenen - voor de laagste prijs.
De film was genomineerd in de categorie Right To Know tijdens het One World International Human Rights Documentary Film Festival 2020.

Trailer van Prison for ProfitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Prison for Profithttps://i1.ytimg.com/vi/1s8RUJp1nwg/hqdefault.jpg2020-08-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Femke en Ilse van Velzen maakten eerder A Haunting History (2016), Justice for Sale (2011) en Weapon of War (2009).

Prison for Profit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Prison for Profit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Prison for Profit zien? Koop of huur de film hier:Onthutsend beeld van een geprivatiseerde gevangenis in Zuid-Afrika. Klokkenluiders en gevangenen melden dat winst prevaleert boven welzijn gevangenen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Prison for Profit toont op kritische wijze aan wat er gebeurt als een overheidstaak zoals detentie wordt uitbesteed aan machtige internationale bedrijven. Welke negatieve gevolgen gaat deze trend - de toenemende privatisering - hebben voor de samenleving?

In 2001 werd de eerste privaat gerunde penitentiaire inrichting van Zuid-Afrika, de Mangaung-gevangenis, geopend. Als ondernemer beloofde het beveiligingsbedrijf G4S, een controversiële Britse multinational, de beste faciliteiten en een humane behandeling voor de drieduizend gevangenen - voor de laagste prijs uiteraard. Maar dat bleek al snel een loze belofte. Via gelekte bewakingsvideos en getuigenissen van bewakers en voormalige gevangenen kwamen verhalen naar buiten over buitensporig geweld, verwaarlozing en onvoorstelbare martelpraktijken van de gevangenen. Getuigenissen van klokkenluiders en ex-gedetineerden en de bevindingen van onderzoeksjournalist Ruth Hopkins maken duidelijk wat privatisering van het gevangeniswezen eigenlijk betekent. Cipiers worden onderbetaald, overbelast en vrezen dagelijks voor hun leven. Gevangenen worden gezien als melkkoe, waardoor rehabilitatie zeker geen prioriteit is. Prison for Profit toont op kritische wijze aan wat er gebeurt als een overheidstaak zoals detentie wordt uitbesteed aan machtige internationale bedrijven. Welke negatieve gevolgen gaat deze trend - de toenemende privatisering - hebben voor de samenleving?

Cast & Regisseur