compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Pura Handa Kaluwara

Death on a Full Moon Day

Pitch

De zoon van de oude blinde man Wannihami neemt deel aan de burgeroorlog. Op de dag dat het volle maan is arriveert het dode lichaam van Wannihami's zoon in het dorp. De oude man weigert de papieren van de regering te onderteken die de familie recht geeft op een schadevergoeding. Hierdoor komt hij onder druk te staan van zowel de regering als zijn omgeving, die verblind is door de uitzichtloze armoede.
Delen op facebook
Pura Handa Kaluwara
Japan, Sri Lanka, 1997, 74 min,

bijzonderheden

Purahanda Kaluwara’ is lange tijd geboycot in Sri Lanka. Vithanage is een rechtszaak tegen het verbod op vertoning begonnen en heeft deze uiteindelijk gewonnen. De film heeft vele prijzen gewonnen zoals de ‘Grand Prix Golden Unicorn’ voor 'Best Feature Film' op het Amiens International Film Festival en de 'Silver Screen Award' voor 'Best Asian Film' op het Singapore International Film Festival (1999).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmregisseur Prasanna Vithanage (1962) wordt nationaal en internationaal erkend als hét talent van Sri Lanka. Zijn films worden met veel succes wereldwijd op festivals getoond en wonnen vele prijzen.

Pura Handa Kaluwara - Bioscopen, Tijden & Tickets

Pura Handa Kaluwara in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Pura Handa Kaluwara zien? Koop of huur de film hier:Over hoe de plattelandsbevolking in Sri Lanka wordt getroffen door de burgeroorlog tussen de regering van Sri Lanka en de Tamils.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur